Ana içeriğe atla














Cheesecake,,Bayılırım

Çok severek yapıyor ve yiyorum cheesecake'i, yiyorum ama yememem lazım,,,Yoksa sonum feci olacak. Çok beğenerek takip ettiğim
Oburum Ben'in tarifini denedim, çok hafif oldu. Karamel sosu tam tadında ve kıvamında, karameli çok sevdiğim için resmen sıvadım, tarife geçelim..


Karamelli Cheesecake

Malzemeler;

Taban için;
-1pk.yulaflı bisküvi
-3 yk. tereyağı
-1/2 bardak dövülmüş ceviz


Kreması;
-2 kutu labne peyniri
-1 su bardağı pudra şekeri
-3 yk.un
-3 yumurta
-2 paket vanilya
-200 gr ekşi krema yerine(1 su bardağı yoğurda 3 yemek kaşığı erimiş margarini ekleyip iyice çırpın)

1 elma, 2 yk.şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın

Karamel sos için;
-1/2 bardak şeker
-1/4 bardak krema
-3 yk. tereyağ

Şekeri kısık ateşte eritelim, eriyince tereyağını koyup iyice karıştıralım. Ocaktan alıp kremayı ekleyelim, sos hazır, 15 gün dolapta durabiliyormuş.















Yapılışı;

-Tabanı yapmak için tereyağını eritelim, bisküvi ve cevizi rondodan geçirip tereyağ ile iyice karıştıralım.
-Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak yayalım, 160-170 derecede 10 dak. pişirip fırından alalım.
-Ekşi krema hariç diğer krema malzemelerini ayrı bir kapta mikser ile iyice karıştıralım, daha sonra ekşi kremayı ekleyip çırpalım
-Pürüzsüz karışımı kalıba boşaltalım
-Elmaları soyup küp doğrayalım, şeker ve tarçınla 5 dak. kadar pişirip kalıptaki kremanın kenarlarına gelecek şekilde dağıtıp üzerlerine hafif bastıralım
-170 dereceli fırında 20 dakika pişirip sonra ısıyı 150 dereceye alalım
-Hafif sallayarak piştiğini kontrol edelim,çok az hareket varsa pişmiş demektir
-Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim, soğuduktan sonra 1 gece dolapta dinlendirelim
-Servis yaparken karamel sosunu dökelim..

Bu kadar uzun anlattım ama çok kısa sürede ve çok kolay yapılıyor..

Yorumlar

  1. Afiyet şifa olsun Kübra abla. Bu tarifi ben de çok beğenerek yiyorum. Cheesecake'in kötü huylarından birisi, insana içinde peynir olduğunu düşündürüp "ye, ye" sağlıklı diyerek dürtmesi :)
    tavsiye: günü en fazla 2 dilimle kurtarmak :)

    Esenlikle abla,
    Elif Damla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…