10 Mart 2010















Beklediğim Gibi Olmadı,,

Buğday çorbası uzun zamandır aklımdaydı, bir türlü deneyememiştim. Derin dondurucuda salata için sakladığım haşlanmış buğdayımdan kullandım. Çok beklediğim gibi olmadı, aman muhakkak yapın diyemeyeceğim....


Buğday Çorbası

Malzemeler;

-1 su bardağı önceden ıslatılmış buğday
-5-6 bardak su
-1,5 yk. un
-3-4 yk. yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1/2 limon
-2 yk. tereyağ
-nane,tuz

Yapılışı;

-Buğdaylara suyu koyup yumuşayana kadar haşlayalım
-Diğer tarafta un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve limon suyunu iyice çırpalım
-Kaynayan çorbanın suyundan azar azar alarak unlu karışıma karıştıralım, dikkat yumurta ve yoğurt kesilmesin
-Karıştırma işlemi başarı ile tamamlanınca 10-15 dak. kısık ateşte kaynatalım
-Yağı başka bir kapta eritelim, içine naneyi atıp altını kapatalım
-Kaynayan çorbaya ekleyelim ve 1-2 dak.sonra altını kapatalım..

2 yorum:

  1. Bu çorbayı ya salçalı ve soğanlı veya yoğurtlu,yağsız ve soğuk olarak tüketmek en güzeli,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kübracım bu çorbaya biz ayran aşı deriz.Çok sevmemenin nedenini anlayabiliyorum.Çorbayı limon koymadan yapmayı denemelisin.Naçizane tavsiyem yoğur miktarını arttır hatta süzme yoğurt kullan.Yumurta sarısı yerine yumurtanın tamamını kır.Un,yumurta ve yoğurdun içine suyu yavaş yavaş ekleyerek çırp.Ocakta tek yöne olmak üzere karıştırarak pişir.Tuzunu kaynadıktan sonra atarsan kesilmez.Kaynadıktan sonra buğdayını ekle.Biraz da haşlanmış nohut atarsan çok güzel olur.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani