20 Aralık 2009

Hamsiköy Sütlacı





















Hamsiköy'de İnecek Var,

Her sene Karadeniz'e gideriz, hatta bir seferinde Maçka'ya kadar gidip de yemek kısmet olmadı bu sütlacı, Hamsiköy Sütlacı bir anda arkadaşımla konuşurken aklımıza düştü, ee akşama eve gelip denememek olmaz. Kısa bir araştırmanın ardından hemen tatbikata geçildi. Kısaca diğer sütlaçlardan farkını anlatayım, ilave nişasta veya pirinç unu yok ve en az 1,5 saat pişiyor ki süt 1/4 oranında eksiliyor, pirinç o kadar yumuşuyor ki sanki pirinci çokmuş gibi görünmesine rağmen yerken ağızda eriyip gidiyor, arzuya göre fırınlanıyormuş ve tabii ki üzerine bol kavrulmuş fındık ve final, afiyetle...

Hamsiköy Sütlacı

Malzemeler;


-1 kg. süt
-1 ajda(Paşabahçe'nin büyük boy çay bardağı) bardak pirinç
-1,5 ajda bardak toz şeker
-1 bardak su

-1 tutam tuz
-Üzerine fındık






















Yapılışı;

-Pirinci yıkayıp tencereye 1 bardak su ile koyalım
-Suyunu çekene kadar bir taşım kaynatalım ve üzerine sütü ekleyelim
-1 saat orta ateşte kaynatalım ve dibinin tutmaması için ara ara karıştıralım
-Daha sonra altını kısalım ve kaynatmaya devam edelim
-Son onbeş dakikada şekerini ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım
-İyice koyulaşınca altını kapatıp kaselere boşaltalım
-ılınınca üzerine bol fındık dökelim ve soğuk servis edelim.

4 yorum:

  1. bir de bu tarfile denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. sevgili aşcı lütfen ajda bardakta nedir normal bardaktan farklımı yazarmısın sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Pardon arkadaşım, büyük çay bardakları çıktı ya, paşabahçenin aida bardakları...sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani