Ana içeriğe atla

Hamsiköy Sütlacı





















Hamsiköy'de İnecek Var,

Her sene Karadeniz'e gideriz, hatta bir seferinde Maçka'ya kadar gidip de yemek kısmet olmadı bu sütlacı, Hamsiköy Sütlacı bir anda arkadaşımla konuşurken aklımıza düştü, ee akşama eve gelip denememek olmaz. Kısa bir araştırmanın ardından hemen tatbikata geçildi. Kısaca diğer sütlaçlardan farkını anlatayım, ilave nişasta veya pirinç unu yok ve en az 1,5 saat pişiyor ki süt 1/4 oranında eksiliyor, pirinç o kadar yumuşuyor ki sanki pirinci çokmuş gibi görünmesine rağmen yerken ağızda eriyip gidiyor, arzuya göre fırınlanıyormuş ve tabii ki üzerine bol kavrulmuş fındık ve final, afiyetle...

Hamsiköy Sütlacı

Malzemeler;


-1 kg. süt
-1 ajda(Paşabahçe'nin büyük boy çay bardağı) bardak pirinç
-1,5 ajda bardak toz şeker
-1 bardak su

-1 tutam tuz
-Üzerine fındık






















Yapılışı;

-Pirinci yıkayıp tencereye 1 bardak su ile koyalım
-Suyunu çekene kadar bir taşım kaynatalım ve üzerine sütü ekleyelim
-1 saat orta ateşte kaynatalım ve dibinin tutmaması için ara ara karıştıralım
-Daha sonra altını kısalım ve kaynatmaya devam edelim
-Son onbeş dakikada şekerini ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım
-İyice koyulaşınca altını kapatıp kaselere boşaltalım
-ılınınca üzerine bol fındık dökelim ve soğuk servis edelim.

Yorumlar

  1. bir de bu tarfile denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. sevgili aşcı lütfen ajda bardakta nedir normal bardaktan farklımı yazarmısın sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Pardon arkadaşım, büyük çay bardakları çıktı ya, paşabahçenin aida bardakları...sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…