Ana içeriğe atla

Vişneli Tavuk Göğsü





















Bir Annemden, Bir Benden..
Bu ara tatlılardan gidiyoruz, mübarek Muharrem ayı gelince annem hemen aşuresini yapar, nedense ben bir türlü yapamadım, annem sağ olsun yapsam da onun ki gibi olur mu bilmiyorum, annem ellerine sağlık, yine çok güzeldi.
Ben de tavukgöğsü yaptım, yengemin tarifi çok güzel ve pratik, tavsiye olunur...
























Vişneli Tavukgöğsü

Malzemeler:

-1 kg. süt
-2 kahve fincanı un
-3 kahve fincanı şeker
-2 tatlı kaşığı tereyağ
-Damla sakızı, vanilya
Üzerine:
-1/2 vişne (yazdan dondurucuya koymuştum)
-2,5 yk. mısır nişastası
-6 yk. şeker
-1/2 bardak su

Yapılışı:
-Süt, un, şeker ve yağı bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
-İndirmeye yakın damla sakızını veya vanilyayı ekletip bir-iki taşım kaynatıp altını kapatalım
-10-15 dak. mikser ile çırpalım
-Islattığımız borcama döküp soğutalım
-Diğer tarafta sos malzemelerini bir tencereye koyalım, blendır ile iyice karıştırıp vişneleri parcalayalım
-Pelte kıvamını alana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
-Sos ılınınca muhallebinin üzerine dökelim
-1 gece dolapta bekletip servis yapalım.

















Annemin Aşuresi..

Malzemeler:

-1/2 kg aşurelik buğday
-1 bardak haşlanmış fasulye
-1 bardak haşlanmış nohut
-1 bardak kuru üzüm
-1 bardak doğranmış kayısı
-1 çay bardağı pirinç
-1-1,5 kg şeker
-1 bardak süt
-1 rendelenmiş portakal kabuğu
-Göz kararı su
-Süslemek için;nar, ceviz, fındık, kuş üzümü ....

Yapılışı:
-Buğdayı yıkayıp 1 gün önceden ıslatalım ve bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletelim
-Buğdayın üzerine sütü, fasulyeyi, nohutu, pirinci ekleyip kaynatmaya başlayalım
-Suyunu çektikçe sıcak su ilave edelim
-Yarım saat sonra kayısı, üzüm, portakal kabuğu rendesini ekleyip kaynatmaya devam edelim
-Şekerini koyup yarım saat sonra altını kapatalım
-Pişme süresi yaklaşık 2 saat
-Kaselere boşaltalım, ılınınca üzerini süsleyelim


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…