Fırında Kabak Tatlısı,

Biz kabak tatlısını ilk seferinde kuzinede odun ateşinde fırınlamıştık, çok güzel olmuştu. Bu sefer evdeki fırında denedim pek beklediğim gibi olmadı, güzel oldu da odun ateşi başka....

Fırınlanmış Kabak Tatlısı

Malzemeler;

-2 kg. kabak
-2-2,5 bardak şeker
-1 pk. Dr.oetger kaymak tadında krem şanti
-Ceviz

Yapılışı;

-Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra tencereye alalım
-Üzerine şekeri döküp yumuşayana kadar ocakta pişirelim
-Suyunu tam çekmesin, kabakları borcama alıp kalan şerbetini üzerine dökelim
-190 derecede suyunu çekip hafif kabuklandıktan sonra fırından alalım
-Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım
-Ilınan kabakları ceviz ve krem şanti ile servis yapalım.

Yorumlar

  1. Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
    http://birseninmutfagi.com
    Ve
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
    Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
    16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
    1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
    Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

    SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar