12 Ekim 2008
Pırasanın Sapları,
Pazardan incecik pırasalar aldık, taptaze, üst kısımlarını zeytinyağlı pişirdim, uç kısımlarınından çok güzel bir kavurma yaptım. İster meze niyetine, ister salata, ister çayın yanına her tarafa yakışır. Uydurdum oldu, denemenizi tavsiye ederim.
Pırasa Sapı Kavurma
Malzemeler:
-1/2 kg pırasa
-1 adet havuç
-2 diş sarımsak
-2 adet sivri biber
-Sıvıyağ, tuz
-3-4 yk. sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
-Havuçları rendeleyip, doğranmış biber ve sarımsaklarla beraber yağda çevirelim
-İnce doğranmış pırasaları ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım
-Tuzunu ekleyip altını kapatalım
-Servis tabağina alalım, ılınınca sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
En kısa zamanda tadına bakmak istiyorum.bayıldım.....
YanıtlaSilöptüm!! küçük kardeşin :)
İnşallah bacımmm
YanıtlaSilöptüm.