20 Ekim 2008



Kalan Peynir ve Zeytinlerin Değerlendirilmesi,

Yenisi alındıkça eskileri kimse yemiyor, tatlı-tuzlu kekler kalanları değerlendirmek için çok ideal, hem yeni tatlar çıkıyor ortaya, hem de kalanlar değerlendirilmiş oluyor. Bu kek sayesinde peynir, zeytin ve yoğurt değerlendirildi.
Ertesi gün de tazeliği aynen duruyordu....

Peynir ve Zeytin ile Kek,

Malzemeler:

-3 yumurta
-150-200 gr beyaz peynir (kalan nekadarsa)
-1 kase biberli zeytin(doğranmış)
-1 bardak yoğurt
-1/2 bardak zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 pk. kabartma tozu, tuz, 1 yk. nane
-1 kase kepekli un (evde o kadar kalmış, olmasada olur)
-Aldığı kadar un

Yapılışı:

-Yumurtaları iyice çırpıp, diğer malzemeleri ekleyelim
-Koyu bir kek hamuru elde edelim
-180 derecede ısınmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani