Kalan Peynir ve Zeytinlerin Değerlendirilmesi,
Yenisi alındıkça eskileri kimse yemiyor, tatlı-tuzlu kekler kalanları değerlendirmek için çok ideal, hem yeni tatlar çıkıyor ortaya, hem de kalanlar değerlendirilmiş oluyor. Bu kek sayesinde peynir, zeytin ve yoğurt değerlendirildi.
Ertesi gün de tazeliği aynen duruyordu....
Peynir ve Zeytin ile Kek,
Malzemeler:
-3 yumurta
-150-200 gr beyaz peynir (kalan nekadarsa)
-1 kase biberli zeytin(doğranmış)
-1 bardak yoğurt
-1/2 bardak zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 pk. kabartma tozu, tuz, 1 yk. nane
-1 kase kepekli un (evde o kadar kalmış, olmasada olur)
-Aldığı kadar un
Yapılışı:
-Yumurtaları iyice çırpıp, diğer malzemeleri ekleyelim
-Koyu bir kek hamuru elde edelim
-180 derecede ısınmış fırında pişirelim.
20 Ekim 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder