30 Nisan 2008


Bizim Evin Aşçısı 2 Yaşında

Ne çabuk geçmiş, 2 yıl bitti, daha kaç yıl geçer bilmem ama inşallah sağlıkla, huzurla, bereketle geçer. Beni ziyaret eden bütün konuk, dost ve arkadaşlara sevgiler. Nice yıllara........


Zehra Yengemin Hafif Tatlısı

Geçen hafta annem ve kardeşimle yengeme gittik, amcamın eşi, uzun zamandır bir araya gelememiştik, çok sevdiğim arkadaşım Nalan'da geldi, çok güzel bir gün geçirdik. Harika bir tatlı yedik, tarifi aşağıda, böreğe ve keke de bayıdım ama sadece keki resimledim, Nevra'nın telefonuyla bu kadar oldu, fotoğraf makinemi yanımda taşısam iyi olacak. Yengem ellerine sağlık....

Çilekli Tavuk Göğsü

Malzemeler:

-2 fincan un
-1 kg süt
-3 fincan şeker
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-2 parça damla sakızı, vanilya

Sos:
-1/2 kg çilek rendesi
-2 yk mısır nişastası
-5 yk şeker
-1/2 su bardağı su

Yapılışı:

-Yağı eritip, unu ekleyelim biraz çevirdikten sonra sütü ve şekeri ekleyelim
-Karıştırarak pişirelim, indirmeye yakın damla sakızını koyalım
-Kaynadıktan sonra altını kapatıp 15 dak. mikserle çırpalım
-Islattığımız borcama döküp soğutalım

-Daha sonra sos malzemelerini karıştırıp pişirelim
-Ilınınca muhallebinin üzerine dökelim
-Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım...



2 yorum:

  1. sevgili arkadaşım KÜBİsiteni ara sırada olsa ziyaret ediyorum.senin tariflerinin yanında lafı olmaz ama bitanede ben yolluyorum.5 tane metro çikolatayı bir kaşık tereyağda erit.İÇİNEgöz kararı mısır gevreği ve 2 kaşık süzme bal ilave et.elinin dayanacağı derdceye kadarkarıştırarak soğut.sonra elinle top haline getir.istersen hindistan cevizine batırabilirsin.benim cadılar sevmediği için ben sade yapıyorum.yaptıkça beni an eski dostum.DERYA PALAdan sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım, hoşgeldin

    En kısa zamanda deneyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani