Ana içeriğe atla

Bizim Evin Aşçısı 2 Yaşında

Ne çabuk geçmiş, 2 yıl bitti, daha kaç yıl geçer bilmem ama inşallah sağlıkla, huzurla, bereketle geçer. Beni ziyaret eden bütün konuk, dost ve arkadaşlara sevgiler. Nice yıllara........


Zehra Yengemin Hafif Tatlısı

Geçen hafta annem ve kardeşimle yengeme gittik, amcamın eşi, uzun zamandır bir araya gelememiştik, çok sevdiğim arkadaşım Nalan'da geldi, çok güzel bir gün geçirdik. Harika bir tatlı yedik, tarifi aşağıda, böreğe ve keke de bayıdım ama sadece keki resimledim, Nevra'nın telefonuyla bu kadar oldu, fotoğraf makinemi yanımda taşısam iyi olacak. Yengem ellerine sağlık....

Çilekli Tavuk Göğsü

Malzemeler:

-2 fincan un
-1 kg süt
-3 fincan şeker
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-2 parça damla sakızı, vanilya

Sos:
-1/2 kg çilek rendesi
-2 yk mısır nişastası
-5 yk şeker
-1/2 su bardağı su

Yapılışı:

-Yağı eritip, unu ekleyelim biraz çevirdikten sonra sütü ve şekeri ekleyelim
-Karıştırarak pişirelim, indirmeye yakın damla sakızını koyalım
-Kaynadıktan sonra altını kapatıp 15 dak. mikserle çırpalım
-Islattığımız borcama döküp soğutalım

-Daha sonra sos malzemelerini karıştırıp pişirelim
-Ilınınca muhallebinin üzerine dökelim
-Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım...



Yorumlar

  1. sevgili arkadaşım KÜBİsiteni ara sırada olsa ziyaret ediyorum.senin tariflerinin yanında lafı olmaz ama bitanede ben yolluyorum.5 tane metro çikolatayı bir kaşık tereyağda erit.İÇİNEgöz kararı mısır gevreği ve 2 kaşık süzme bal ilave et.elinin dayanacağı derdceye kadarkarıştırarak soğut.sonra elinle top haline getir.istersen hindistan cevizine batırabilirsin.benim cadılar sevmediği için ben sade yapıyorum.yaptıkça beni an eski dostum.DERYA PALAdan sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım, hoşgeldin

    En kısa zamanda deneyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.