30 Mart 2008



Tuzlu Kurabiyeler,

İlk önce kurabiye tarifleri...

Malzemeler:

-250 gr tereyağ
-500-600 gr un
-1 pk krema
-Tuz
-1 yumurta sarısı
-Çörekotu, susam, kırmızı biber, çekirdek....

Yapılışı:

-Unun ortasını açalım, yumuşak tereyağı vr kremayı koyalım
-Tuzunuda ekleyip iyice yoğuralım, ele yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edelim
-Merdane ile patmak kalınlığında açalım, kalıplarla şekillendirelim
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğimiz gibi süsleyelim.
-180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.

3-4 gün tazeliğini kaybetmeden duruyor, tavsiye olunur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta