Ana içeriğe atla

Bahardan Kalma,

Ne güzel bir gündü bu gün, bahardan kalma sanki, insana huzur veriyor. Bizim pazarımız bu gün kuruluyor, hem pazarın, hem de havanın yorgunluğu üzerime çöktü, yemek işi de bitti, şimdi ayakları uzatma zamanıdır, kalan işlere yarın devam.

Mantar Kavurma

Malzemeler:

-1/2 kg mantar
-4 sap taze soğan
-1 sap taze sarımsak
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 çay kaşığı köri (arzuya göre)
-Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

-Mantarları iyice temizleyip, ince doğrayalım
-Soğan, sarımsak ve biberleri ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim
-Mantarları ve tuzu ekleyip harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-Suyunu çektikten sonra köriyi koyalım ve altını kapatalım
-Sıcak servis edelim

Yorumlar

  1. Mantarı ben de çok seviyorum Kübra. Ne kadar çok şekle sokulabiliyor değil mi?

    YanıtlaSil
  2. bloğunuz var ve blogunuzdan para kazanmak istiyorsunuz fakat adsense reklamları fazla bir gelir getirmiyor diyorsanız

    burada gerekli para kazanma

    yöntemleri mevcut size uygun birini tercih ederek kazanmaya başlayabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. Kübracım bu yemek tam benlik olmuş. Sebze tutkunlarına çok sağlıklı ve besleyici bir seçenek..Ellerine sağlık, sevgiler:)..
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Kübra!!!! ugramayali sayfan ne güzel olmus böyle!ne kadar ici acici ne kadar hos...Insanin baktikca bakasi geliyor.....Bize bu güzellikleri sundugun icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir görüntü,ellerinize saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Tijen mantar kurtarıcı gibi herşeye yakışıyor, yemeğin havasını değiştiriyor,

    Aslı'cığım beğendiğine sevindim, çok da lezzetli olmuştu, sevgiler

    Serap, ben de çok beğendim, baharın havasına girdim bile, sevgiler

    Sevgili kızılcık şurubum, tşk. beğendiğine sevindim, sevgi ile

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…