Ana içeriğe atla
Nice Yaşlara, Mutlu Yıllara Tayfun,,,,

3 Mart sözlendim, 5 Mart 91 Tayfun doğdu, Hollanda böyle bir yakışıklıyı bir daha biraz zor görür.
Dünya şekeri, geleceğin cool yakışıklısı 17. yaşın kutlu olsun, nice senelere....
Sanırım bunca iltifata Kurba yengeni Meryem'den çok seversin, yoksa yaza kek ve pastaları rüyanda görürsün, şaka biryana seni çok öpüyoruz. İyi ki doğdun paşam.
Herşey gönlünce olsun...........





Kiş mi ? Çok Severim,

Çok uzun bir aradan sonra aklıma kiş düştü, pazılı da hiç yapmamıştım, çok da güzel oldu. Hele ertesi gün soğuk yiyince daha çok sevdim, tavsiye edilir....


Pazılı Kiş


Malzemeler:

Hamur
-1,5-2 bardak un
-1/2 paket margarin veya tereyağ
-1 yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı soğuk su
-Tuz
İç Malzeme
-1 bağ pazı
-2-3 yk sıvıyağ
-1/3 bardak süt
-1 pk krema
-100-150 gr beyaz peynir
-1 yumurta
-Tuz
-Üzerini örtecek kadar rende taze kaşar

Yapılışı:

-Yumuşak yağ, yumurta sarısı, su, tuz ve unu iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim
-Bu hamuru 20-25 dak. dolapta bekletelim
-Temizleyip doğradığımız pazıları az tuz ekleyip sıvı yağda çevirelim
-Suyunu çektikten sonra soğuması için bekletelim
-Süt, beyaz peynir, krema ve yumurtayı çırpalım
-Dolaptaki hamuru merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim
-Kenarlarını yükseltelim ve ortasını çatalla delelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Pişen hamur soğuduktan sonra üzerine önce pazıları yayalım sonra kremalı karışımı dökelim
-Rende kaşarı en üste serpelim 170 derecede pişirelim
-Ilık servis yapalım..

Yorumlar

  1. harka görünüyor.kalıbın çapını soracaktım.iyi günler
    oya

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor.kalıbın çapını soracaktım.iyi günler
    oya

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…