1 Mart 2008


Bahardan Kalma,

Ne güzel bir gündü bu gün, bahardan kalma sanki, insana huzur veriyor. Bizim pazarımız bu gün kuruluyor, hem pazarın, hem de havanın yorgunluğu üzerime çöktü, yemek işi de bitti, şimdi ayakları uzatma zamanıdır, kalan işlere yarın devam.

Mantar Kavurma

Malzemeler:

-1/2 kg mantar
-4 sap taze soğan
-1 sap taze sarımsak
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 çay kaşığı köri (arzuya göre)
-Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

-Mantarları iyice temizleyip, ince doğrayalım
-Soğan, sarımsak ve biberleri ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim
-Mantarları ve tuzu ekleyip harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-Suyunu çektikten sonra köriyi koyalım ve altını kapatalım
-Sıcak servis edelim

5 yorum:

  1. Mantarı ben de çok seviyorum Kübra. Ne kadar çok şekle sokulabiliyor değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Kübracım bu yemek tam benlik olmuş. Sebze tutkunlarına çok sağlıklı ve besleyici bir seçenek..Ellerine sağlık, sevgiler:)..
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Kübra!!!! ugramayali sayfan ne güzel olmus böyle!ne kadar ici acici ne kadar hos...Insanin baktikca bakasi geliyor.....Bize bu güzellikleri sundugun icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir görüntü,ellerinize saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tijen mantar kurtarıcı gibi herşeye yakışıyor, yemeğin havasını değiştiriyor,

    Aslı'cığım beğendiğine sevindim, çok da lezzetli olmuştu, sevgiler

    Serap, ben de çok beğendim, baharın havasına girdim bile, sevgiler

    Sevgili kızılcık şurubum, tşk. beğendiğine sevindim, sevgi ile

    YanıtlaSil

Ispanak Borani