Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Bu Keki Yapalı Çok Oldu,

Eminönü'ne gittiğimizde bu gül kalıbı almıştım, deneyeli çok oldu da bir türlü bloguma ekleyemedim. Kekin tadını bile unuttuk, çok şükür artık yazabiliyorum. Silikon kek kalıbını da çok beğendim, kullanımı çok rahat, farklı şekillerinide almayı düşünüyorum. Tarif zamanı,,

Vişneli Kek

Malzemeler:

-4 yumurta
-1,5 bardak şeker
-1 su bardağı vişne püresi
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 avuç damla çikolata
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
-Alabildiğince un

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım
-Diğer malzemeleri ekleyip, karıştıralım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-5-10 dak. sonra kalıptan çıkaralım.
İşler Çok Yoğun,
Bu aralar hem evde, hem işde işler çok yoğun. Malum yaz geldi, evde herşey devşiriliyor, yıkanıyor, temizlik yapılıyor, eğitim kurumunda çalıştığım için sene sonu telaşı, yeni kayıtların telaşı.. Bu sebeplerden dolayı bloguma istediğim özeni gösteremiyorum. İş arası mola vermişken bir kaç satır yazmak istedim. Mantar sote yapmıştım, tarifini yazıp işbaşı...

Mantar Sote

Malzemeler:

-1 pk mantar
-1 baş soğan -2 diş sarımsak -1 adet kırmızı biber -2 adet yeşil biber -2 adet domates -1 çay kaşığı köri -1 çay kaşığı kekik -Tuz, sıvıyağ -1/2 limon -1 adet kesme şeker
Yapılışı:

-Mantarları temizleyip doğrayalım
-Soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp yağda çevirelim -Küp doğradığımız kabuksuz domatesleri ekleyelim -Mantarları ekleyip üzerine limonu sıkalım -Diğer malzemeleri ekleyelim -Mantarlarlar suyunu çekene kadar pişirelim. -İster soğuk, ister sıcak servis yapalım.
Blogumu Yeniliyorum,,

Sayfayı yeniliyorum, sanırım daha birkaç kez daha değişecek. Yukarıdaki tartı anneler günü için yapmıştım, tarifini kivili tart olarak vermiştim. Ay bu iş beni çok uğraştırdı...
Birazda Aileden,,

Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz ikramların kimlere ait olduğunu altlarına yazdım. Giresun'dan teyzem geldi, gelirken benim bayıldığım sakarca ve hodan getirmiş. Bizzat kendisine yaptırdım sakarcayı, inanılmaz lezzetliydi. Dolmalar sarıldı, tatlılar yapıldı. Annemle beraber hem gezdiler, hemde yöresel yemeklere bizleri doyurdular, ellerinize sağlık..
Küçük resimlerde bacıma ait, beyti kebap ve etimekli pasta, bacım ellerine sağlık...


Beyti Kebap


Etimekli Pasta


Kemalpaşa Tatlısını dondurmalı sunumu...


Zeytinyağlı Dolma



Sakarca Kayganası



Anneler Günü Demişler,
Bugün anneler günü, sembol olmuş bir kere, kutluyoruz. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun, Allah evlatlarımızı bize, bizleri evlatlarımıza bağışlasın. Allah'ın kadınlara verdiği bu büyük lütuf ve ayrıcalığa şükürler olsun. Ne mutlu bize ki anneliğin verdiği anlatılamaz mutluluğu, sevgiyi ve şevkati en üst seviyede yaşayabiliyoruz. Anneliğin günü olmadığı gibi annelerinde günü yok, ben annemin varlığı için heran duacıyım, onsuzluğu düşünmek bile beni bunaltıyor. Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin.
Yukarıda ki resimde gördüğünüz buzdolabı süsü kelebeği ve yazıyı benim küçük kuzum, Defne yaprağım, canımın yarısı kreşde öğretmenleri ile hazırlamış. Buzdolabında hemen yerini aldı ve bugün ki yazı içinde güzel bir fon oldu. Aslında Defnem bana mor bir çay bardağı almak için çok uğraştı ama ben bu hediyeyi çok beğendiğimi söyleyip, ikna etmeye çalıştım. Yoksa çay bardağı için dönüp duracaktık. Büyük kuzum, Deniz'im, ilkgözağrım, canımın diğer yarısı…
Havalardan Herhalde,,,

Bugün içimden birşeyler karalamak gelmedi, sanırım havalardan, aşağıda uyduruk bir poğaça tarifi verdim....
Aydınlık günler olsun...



Peynirli Poğaca

Malzemeler:

-2 yumurta
-1/2 bardak süt
-1/2 pk. yumuşak margarin
-1 yk. sirke
-Dr.oetger mahlep ve susam aromalı kabartma tozu
-Tuz, alabildiğine un
-Susam, haşhaş tohumu
-Beyaz peynir, maydanoz, dereotu
-Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

-Peynir, maydanoz ve dereotu ile poğacanın içini hazırlayalım
-Diğer malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
-10-15 dak. dinlendirdikten sonra araya iç malzememizi koyup istediğimiz gibi şekillendirelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Baharı Yine Yaşayamadık,

İstanbul'un havası hiç belli olmuyor, yine baharı yaşayamadan yaz geliverdi. Nisan yağmurları yağmadan, toprak kokusu etrafa yayılamadan mayıs ayına girdik, dünkü sıcak herkese eyvah dedirtti, bu yaz felaket sıcak geçecek,, ve akşama mutlu son sağnak bir yağmur, kısa bir sürede olsa mis gibi toprağın kokusunu çektik içimize, bizleri susuz bir yaz bekliyor, çok şükür el birliği ile dünyanın dengesini bozduk, gözümüz aydın olsun :(
Bu tarifi Ebru Şallı'nın programında görmüştüm.


Kaşarlı Kurabiyeler

Malzemeler:

-250 gr tereyağ veya margarin
-1 yumurta
-3-4 bardak un
-1 bardak kaşar rendesi
-Tuz, pul biber, çörekotu, susam

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, yumurtanın sarısı, kaşar, un ve tuzu karıştırıp iyice yoğuralım
-Hamuru şekillendirip üzerine yumurtanın akını sürelim
-Üzerlerine pul biber serpip 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dak. pişirelim.
Sıra Pastacıkların Tarifinde...

Bu pastacıkları çok beğendiğim "Butterfly'dan Tatlar" kitabındaki çikolatalı cupcakelerden yaptım. Üzerinin krema ve süslemesinide kafama göre takıldım diyebilirim. Kitaptaki tarifi aynen yazacağım, denemenizi tavsiye ederim...

Pastacıklar
Malzemeler:
Çikolatalı Cupcake için,
-1 su bardağı un -1 su bardağı şeker -1/2 çay kaşığı -1 çimdik tuz -1/2 su bardağı süt -1/2 su bardağı küp doğranmış tereyağ -1/2 su bardağı kakao -1 yumurta -1 pk vanilya

Yapılışı:
-Fırını 180 derecede ısıtalım -Muffin kalıplarını yağlayalım -Un, şeker, karbonat ve tuzu bir kapta karıştıralım -Bir tencerede süt, kakao ve tereyağını karıştırarak kaynatalım, ateşten alıp unlu karışımın üzerine döküp el mikseri ile karıştıralım -En son yumurta ve vanilyayı katarak karıştıralım -Karışımı muffin kalıplarına döküp 25 dak. pişirelim -Kalıptandan çıkarıp soğutalım










Kreması,

-1 pk. krema -1/2 pk. bitter çikolata (40-50 gr) -2 yk pudra şekeri -Şeker boncuklar ve çilek -1 pk krema sertleştirici
Yapılışı:
-…