3 Mayıs 2007



Sıra Pastacıkların Tarifinde...


Bu pastacıkları çok beğendiğim "Butterfly'dan Tatlar" kitabındaki çikolatalı cupcakelerden yaptım. Üzerinin krema ve süslemesinide kafama göre takıldım diyebilirim. Kitaptaki tarifi aynen yazacağım, denemenizi tavsiye ederim...


Pastacıklar

Malzemeler:

Çikolatalı Cupcake için,

-1 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-1/2 çay kaşığı
-1 çimdik tuz
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı küp doğranmış tereyağ
-1/2 su bardağı kakao
-1 yumurta
-1 pk vanilya


Yapılışı:

-Fırını 180 derecede ısıtalım
-Muffin kalıplarını yağlayalım
-Un, şeker, karbonat ve tuzu bir kapta karıştıralım
-Bir tencerede süt, kakao ve tereyağını karıştırarak kaynatalım, ateşten alıp unlu karışımın üzerine döküp el mikseri ile karıştıralım
-En son yumurta ve vanilyayı katarak karıştıralım
-Karışımı muffin kalıplarına döküp 25 dak. pişirelim
-Kalıptandan çıkarıp soğutalım











Kreması,

-1 pk. krema
-1/2 pk. bitter çikolata (40-50 gr)
-2 yk pudra şekeri
-Şeker boncuklar ve çilek
-1 pk krema sertleştirici

Yapılışı:

-Çikolatayı benmari eritip 2 yk. krema ile karıştırıp buzdolabında bekletelim
-Kalan krema ile pudra şekeri ve krema sertleştiriciyi iyice çırpalım
-Keklerin üzerini önce krema ile kaplayalım
-Üzerlerine çikolatalı sosdan döküp şeker ve çilek ile süsleyelim.



5 yorum:

  1. merhaba, pastacıklar harika görünüyor. aslında tam zamanında farkettim, misafirlerime ne yapsam diye düşünüyordum ;-)

    YanıtlaSil
  2. Eminim çok memnun kalacaksın, tadı harika, size kolaylıklar gelsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ellerine sağlık. Denenmiş tarifi yapmak daha kolay gelir bana. Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Muffin hastasıyım, en çokta çikolata parçalıklı olanlar hoşuma gidiyor. Pudra şekeri hiç serpmemiştim, ama çok güzel bir görüntü katmışlar pastacıklarınıza.
    Elinize sağlık.
    Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil

Sinkonta