Ana içeriğe atla

Havalardan Herhalde,,,

Bugün içimden birşeyler karalamak gelmedi, sanırım havalardan, aşağıda uyduruk bir poğaça tarifi verdim....
Aydınlık günler olsun...



Peynirli Poğaca

Malzemeler:

-2 yumurta
-1/2 bardak süt
-1/2 pk. yumuşak margarin
-1 yk. sirke
-Dr.oetger mahlep ve susam aromalı kabartma tozu
-Tuz, alabildiğine un
-Susam, haşhaş tohumu
-Beyaz peynir, maydanoz, dereotu
-Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

-Peynir, maydanoz ve dereotu ile poğacanın içini hazırlayalım
-Diğer malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
-10-15 dak. dinlendirdikten sonra araya iç malzememizi koyup istediğimiz gibi şekillendirelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

Yorumlar

  1. aa aşk olsun senin uyduruk dediğin poaça çok güzel görünüyor yine Kübra abla.. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Kübra'cığım sağolasın,ne yalan söyleyeyim lezzetide öyleydi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kubracım poaçan çok güzel görünüyor uyduruk işler bazen güzel olur. hani konuga özenir bezenir yaparsın bişeye benzemez ama uyduruk yaparsın evde ne varsa harika olur onun gibi olmuş ellerine saglık öptüm

    YanıtlaSil
  5. Kübra'cığım,
    Anneler günün kutlu olsun:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Yurdagül Ablacığım aynen dediğin gibi oldu... Bazen özenir bezenirsin birşeye benzemez..
    Bende seni öptüm,,Sevgiler

    Bocuruk çok tşk. ederim. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Eeeee uyduruğu buysa :))) Ellerinize sağlık. nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.