19 Mayıs 2007

Birazda Aileden,,

Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz ikramların kimlere ait olduğunu altlarına yazdım. Giresun'dan teyzem geldi, gelirken benim bayıldığım sakarca ve hodan getirmiş. Bizzat kendisine yaptırdım sakarcayı, inanılmaz lezzetliydi. Dolmalar sarıldı, tatlılar yapıldı. Annemle beraber hem gezdiler, hemde yöresel yemeklere bizleri doyurdular, ellerinize sağlık..
Küçük resimlerde bacıma ait, beyti kebap ve etimekli pasta, bacım ellerine sağlık...


Beyti Kebap


Etimekli Pasta


Kemalpaşa Tatlısını dondurmalı sunumu...


Zeytinyağlı Dolma



Sakarca Kayganası



6 yorum:

  1. merhaba hepsi birbirinden güzel olmuş hazırlayıp sunanların ellerine emeğine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben sakarca kayganasından istiyorum Kübra'cığım!
    Afiyet olsun, ellerinize sağlık.
    Tijen

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Pastacı Kız, iltifatlarına teşekkürler, sevgiler

    Ah Tijen'ciğim, buralarda yok, bulsam bende tekrar istiyorum. İmkan olsada size ikram edebilsem.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hepsi çok güzell görünüyor.. yapanların elleri dert görmesin..
    şu kaygana nasıl bişi oluyor.. bilmiyorum da ben onu.. azıcık aydınlatır mısın Kübra abla :)

    YanıtlaSil
  5. hepsi çok güzell görünüyor.. yapanların elleri dert görmesin..
    şu kaygana nasıl bişi oluyor.. bilmiyorum da ben onu.. azıcık aydınlatır mısın Kübra abla :)

    YanıtlaSil
  6. Kübra'cığım beğendiğine sevindim,
    Sakarca kayganası, mısır unu, yumurta ve tuz ile sakarcayı karıştırıp az yağlı tavada çevrilerek kızartılması, kaygana tabiri yumurta ve mısır unu ile yapılmasından geliyor sanırım. Bende söylenenlerin yalancısıyım. Sevgiler

    YanıtlaSil

Sinkonta