Ana içeriğe atla
Birazda Aileden,,

Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz ikramların kimlere ait olduğunu altlarına yazdım. Giresun'dan teyzem geldi, gelirken benim bayıldığım sakarca ve hodan getirmiş. Bizzat kendisine yaptırdım sakarcayı, inanılmaz lezzetliydi. Dolmalar sarıldı, tatlılar yapıldı. Annemle beraber hem gezdiler, hemde yöresel yemeklere bizleri doyurdular, ellerinize sağlık..
Küçük resimlerde bacıma ait, beyti kebap ve etimekli pasta, bacım ellerine sağlık...


Beyti Kebap


Etimekli Pasta


Kemalpaşa Tatlısını dondurmalı sunumu...


Zeytinyağlı Dolma



Sakarca Kayganası



Yorumlar

  1. merhaba hepsi birbirinden güzel olmuş hazırlayıp sunanların ellerine emeğine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben sakarca kayganasından istiyorum Kübra'cığım!
    Afiyet olsun, ellerinize sağlık.
    Tijen

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Pastacı Kız, iltifatlarına teşekkürler, sevgiler

    Ah Tijen'ciğim, buralarda yok, bulsam bende tekrar istiyorum. İmkan olsada size ikram edebilsem.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hepsi çok güzell görünüyor.. yapanların elleri dert görmesin..
    şu kaygana nasıl bişi oluyor.. bilmiyorum da ben onu.. azıcık aydınlatır mısın Kübra abla :)

    YanıtlaSil
  5. hepsi çok güzell görünüyor.. yapanların elleri dert görmesin..
    şu kaygana nasıl bişi oluyor.. bilmiyorum da ben onu.. azıcık aydınlatır mısın Kübra abla :)

    YanıtlaSil
  6. Kübra'cığım beğendiğine sevindim,
    Sakarca kayganası, mısır unu, yumurta ve tuz ile sakarcayı karıştırıp az yağlı tavada çevrilerek kızartılması, kaygana tabiri yumurta ve mısır unu ile yapılmasından geliyor sanırım. Bende söylenenlerin yalancısıyım. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…