Ana içeriğe atla


YE#29 Zeytinyağlılar

Bu ayki etkinliğimiz Zeytinyağlılar, bu güzel seçimi ve ev sahibeliği için Sevgili Aysel'e çok teşekkür ediyorum. Etkinliğe katılan arkadaşların ellerine sağlık, Aysel'ciğim kolay gele.....

Portakallı Kereviz

Malzemeler:

-1 kg kereviz
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-1 limon suyu
-2 adet portakalın suyu
-1 diş sarımsak
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ, kimyon
-2-3 adet kereviz yağrağı

Yapılışı:

-Kerevizleri soyup, yıkayalım ve irice doğrayalım
-Üzerlerine bir limon suyunu ekleyelim, karıştırıp bir kenarra alalım
-Soğanı doğrayalım, sarımsakla beraber zeytinyağda biraz çevirelim
-Halka doğradığımız havuçları ekleyelim
-Daha sonra kerevizleri, portakal suyunu, şeker ve tuzu koyup kapağı kapatalım
-Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim, üzerlerine kereviz yapraklarını atıp altını kapatalım
-Yerken arzuya göre kimyon serpelim, tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Sevgili Kübra ellerine sağlık. Katıldığın için teşekkürler. sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Annem de bayılır zeytinyağlı kerevize. Ben pek o kadar kerevizci sayılmam ya saplarındaki aromaya bayılır, onları çeşitli şekillerde değerlendiririm. Ellerine sağlık Kübra!

    YanıtlaSil
  3. Kereviz yemegi cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kübra ellerine sağlık.Bu benim çok geç keşfettiğim ve yemekten inanılmaz haz aldığım bir zeytinyağlı türü oldu.Nefis olduğuna eminim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Cok nefiss görünüyor,limon mmm harika olur.Ellerine salgik.Iyi bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. KÜBRACIGIM SENIN VE AILENIN BAYRAMINI KUTLUYOR TÜM SEVDIKLERIN ILE DAHA NICE NICE MUTLU BAYRAMLAR GECIRMENI DILIYORUM.

    YanıtlaSil
  7. Mutlu bayramlar ve yeni yillar diliyorum Kubra'cigim, sevgiyle,

    YanıtlaSil
  8. Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,kurban bayramini yürekten kutlar ve daha nice mutlu bayramlari sevdiklerinle karsilamani dilerim canim.

    YanıtlaSil
  10. Beni ziyarete gelen bütün arkadaşlara tşk. ediyorum, beni çok mutlu ettiniz, sizlerinde bayramı kutlu olsun..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.