Ana içeriğe atla


Bayram Tatlısı,

Bayram da Defne hastalanıp, benimde belim tutulunca kötü ve yorucu bir bayram geçirdik. Bloğuma gelip beni ziyaret eden, etmeyen herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Nice bayramlara sağlık ve huzurla inşallah, durum böyle olunca bayram tatlımı siteme eklemek bugüne nasipmiş, sanırım ben de hastalanıyorum :(
Bu tatlıyı sevgili
Portakal Ağacı Hatice'nin sitesinden aldım, denemeniz şiddetle tavsiye olunur..

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

-1/2 kg kadayıf
-1/2 pk margarin-1/2 pk tereyağ (125gr)
-1 lt. süt
-Fındık-ceviz içi

Muhallebi için:

-5 yk pirinç unu
-2 yk şeker
-1 pk vanilya

Şerbet için:

-4 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-2-3 damla limon

Yapılışı:

-Öncelikle şerbeti kaynatıp bir kenarda ılıtalım
-Yağları eritip kadayıf ile iyice karıştıralım
-Yağlanmış kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama yayalım
-Süt, şeker ve pirinç ununu karıştırıp muhallebi pişirelim, en son vanilyayı koyup altını kapatalım
-Ilınan muhallebiyi tepsideki kadayıfın üzerine yayalım
-Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayalım
-180-190 derecede ısınmış fırında kadayıf iyice kızarana kadar pişirelim
-Fırından çiktıktan 3-4 dak. sonra şerbeti dökelim, üzerini başka bir tepsi kapatım kurumasını engelleyelim
-Servis yapmadan önce üzerine bol fındık-ceviz serpelim.

Yorumlar

  1. ellerine saglik bizdede kadayif vardi bu bayram hafif guzel oluyor afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. buna benzer bir tatlıyı bloglardan birinde görmüştüm çok ilgimi çekmişti sizinki de pek enfes görünüyor ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  3. bende yapıyorum aynı tarifle nefis canımmmm

    http://leziz.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. bizde klasik kadyıf vardı ama bu tadı da biliyorum harika
    ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  5. Nefisssssssssss gözüküyor.

    Ne zamandır tel kadayıf yemiyorum.. :)

    ellerinzie sağlık

    sevgiler
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık... Ne güzel bir sayfa böyle...
    Çoğu da bana göre ama... Neyse müsadenizle tadımlık alayım bari..
    Yeni yılın size, ailenize, sevdiklerinize sağlık huzur mutluluk ve esenlik getirmesi dileği ile...

    YanıtlaSil
  7. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

    YanıtlaSil
  8. Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

    YanıtlaSil
  9. D A V E T I Y E

    Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

    Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…