18 Haziran 2007
Kabarmayan ve Tam Pişmeyen Kekler,
Bu aralar blogumla pek ilgilenemiyorum, kayıtlarımız başladı işler çok yoğun, fırsat buldukça yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Geçenlerde pasta yapmak için hazırladığım pandispanyanın içi tam pişmemiş, ben bunu farkettidimde kek çoktan çökmüştü. Nasıl böyle bir hata yaptım anlamadım, kekin pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkarmazdım ama oldu birkere. Ben de keki cevizli trufflara çevirdim, bu truffları ister kakaolu pastaban veya yine kakaolu evde hazırlanmış keklede yapabilirsiniz. Evde beyaz çikolata olsaydı eritip hindistan cevizi yerine beyaz çikolataya batırıp, donduracaktım.
Cevizli Truff
Malzemeler:
Kekini siz hazırlamaz isterseniz,
-5 yumurta
-5 kahve fincanı şeker
-5 kahve fincanı un
-2-3 yk kakao
-1 pk krema
-2 pk bitter çikolata
-1 pk vanilya
-1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 çay bardağı damla çikolata
-Hindistan cevizi
Yapılışı:
-Kekimizi elimizle ufalayalım
-Kremayı kaynatmadan ısıtalım ve içine çikolataları kırıp eriyene kadar karıştıralım
-Vanilyayı ekleyelim
-Kekin içine kremayı ve cevizi ekleyip elimizle hafif hafif yoğuralım
-Oluşan hamurun kıvamı cıvık olursa içine dövülmüş petit beurre bisküvi , koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
-Ufak toplar hazırlayıp, hindistan cevizine bulayalım.
-Buzdolabında 1-2 saat beklettikden sonra servis edebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder