Ana içeriğe atla


Bartu'cuk Tam 3 Yaşında,

Bugün Bartu'nun doğum günü, biz kutlamasını sürpriz bir parti ile pazar günü yaptık. Digital makinamı evde unuttuğum için telefonla ancak bu kadar net fotoğraf alabildim. Biraz aceleye geldiği için tam istediğim gibi yapamadım. Herkesin çok rahat yapabileceği, basit bir pasta oldu.
Bartu doğalı üç yıl olmuş, zaman ne çabuk geçiyor. Dün gibi annesini gece yarısı doğumhane kapısının önünde beklediğimiz. Allah sağlıklı, mutlu ve sevdikleri ile uzun yıllar nasip etsin.

Doğum günün kutlu olsun ciciannecim:)

Çikolatalı Pasta


Malzemeler:

-5 yumurta
-6 kahve fincanı şeker
-6 kahve fincanı un
-3 yk kakao
-1 pk kabartma tozu
-1 pk kakaolu krem şanti
-1 pk labne peynir
-1 bardak süt
-1 bardak meyve suyu
-1 çay bardağı damla çikolata
-1/2 kg çilek
-Boncuk şekerler, süsleme şekerlemeleri
-Hindistan cevizi

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpalım
-Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltalım
-170 derecede ısıtılmış fırında iyice pişirelim
-Piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkarıp soğutalım
-Krem şantiyi süt ile hazırlıyalım ve labne peyniride ekleyip mikserle çırpalım
-Keki ikiye keselim ve meyva suyu ile ıki katınıda ıslatalım
-Alta gelecek kata kremadan sürelim, ikiye kesilerek hazırlanmış çilekleri dizelim
-Üzerine diğer katı koyup krema ile sıvayalım
-Kenarlarını h.cevizi veya file fındık, badem ile kaplayalım
-Üzerini istediğimiz gibi süsleyip, bir gece dolapta dinlendirelim.


Yorumlar

  1. Bartu'ya nice sağlıklı mutlu yaşlar diliyorum....
    Güzel ve huzurlu,sağlıklı bir ömür onun olsun...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Hülya'cığım,
    Sevgi ile

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.