Ana içeriğe atla


Defne'min Kalp Poğaçaları,

Poğaça yaparken bizim küçük cadı hemen dibimde bitiverdi, yok efendim o yoğursaymış, yok efendim unu o koysaymış vs... en sonunda yumurtayı sürmeyi kabul etti de, biraz sustu. Bu sefer poğaçaları şekilli yapalım dedik, fena da olmadı yani.. Bu arada yumurta sürme olayınıda ölümsüzleştirdik :) Bu küçük eller benim kuzumun, annesi yer o elleri...


Kalp ve Midye Poğaçalar

Malzemeler:

-2 Yumurta
-1/2 bardak süt
-1 pk yumuşak margarin
-2 yk sirke
-1 pk kabartma tozu
-Tuz, un
-Peynir, dereotu, maydanoz

Yapılışı:

-İç malzeme ve 1 yumurtanın sarısı hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup 10 dak. dinlendirelim
-Hamurundan bezeler yapıp merdane ile inceltmeden açalım
-Kalp için açılan hamurdan birinin üzerine belirli aralıklarla peynirli karışımdan koyalım ve üzerine aynı ebatta açtığımız diğer hamuru kapatalım
-Kalp kalıpla keselim ve tepsiye dizelim
-Midye için açtığımız hamuru su bardağı ile kesip ortasına iç malzeme koyup kapatalım
-Üzerlerine yumurta sarısı sürelim, isteğe göre susam veya çörek otu serpelim

-180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dak pişirelim. Afiyetle

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Defne'ler böyle cadılaşır işte mutfakta :)). Ama maharetlidirler de :). Adaşımın yumurtasını sürmesi bile poğaçalara nasıl güzellik katmış, ikinizin de ellerine sağlık. Bu arada şekilleri de çok hoş.

    YanıtlaSil
  3. Defne'ciğim sizin isminizin bir kerameti var herhalde, bizim ki her işin üstesinden bir şekilde geliyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. niye izin vermedin annesi aşkolsun!
    o tatlı ellerle ne güzel olurdu..
    tijen

    YanıtlaSil
  5. Tijen'ciğim izin versem neler yapacak, şimdilik çok meraklı..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…