19 Haziran 2006



ye#11 Balık Etkinliği

Saat beşte karar verip annemdeki sardalye balıklarını alıp koşa koşa eve geldim ve işe koyuldum. Resimdeki balıkların dumanı hala tütüyor. Sn. Gülriz Sururi'nin "İspanyol Usulü Sardalye"sini yaptım, denemenizi tavsiye ederim.

İspanyol Usulü Sardalye

Malzemeler:

-1 kg Sardalye
-4 diş sarımsak
-1/2 demet maydanoz
-100 gr galeta unu
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

-Tuz, biber, maydanoz, galeta unu ve kıyılmış sarımsağı karıştıralım
-Karışıma ayıklanmış balıkları bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim
-Kalan karışımı balıkların üzerine serpelim
-Yağı balıkların üzerinde gezdirip 200 derecedeki fırıda pişirelim

2 yorum:

Ispanak Borani