16 Ağustos 2021

Kıbrıs Tatlısı


 
Moraller bozuk, keyfimiz yok, endişeliyiz, eminim pek çoğunuz da öyle... Güzel günler göreceğiz inşallah, güneşli günler.
Bayram da yaptığın tatlının tarifi aşağıda, deneyin bence


Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

-3 yumurta
-1/2 su bardağı şeker  (250ml bardak)
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 pk kabartma tozu
Kreması
-1 lt süt
-1 su bardağı nişasta
-1/2 su bardağı şeker
-1 pk vanilya
-1 pk krem şanti
Şerbeti
-2 su bardağı su
-1,5 su bardağı şeker
-1 pk vanilya



Yapılışı;

-Önce şerbetini yapıp soğutalım, şeker ile suyu karıştırıp kaynatalım, kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatıp kapatalım ve vanilyayı ekleyelim
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım, koyu kıvam sizi endişelendirmesin
-İyice yağlanmış borcama yayalım
-170 derecede ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirelim
-Fırından alıp 2-3 dakika sonra üzerine soğuk şerbetini verelim ve soğuyana kadar bekletelim
-Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirelim
-Muhallebi kıvamına gelince altını kapatalım ve krem şantiyi ekleyelim, en az 5 dakika mikserle iyice çırpalım
-Tatlının üzerine ılınan muhallebiyi dökelim
-Üzerine bol hindistan cevizi serpelim
-Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edelim





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Milföy Simit