Ana içeriğe atla

Prenses Muhallebisi

Annemin Tarif Defterinden,,

Bu tatlı annemin tarif defterinden, çok kolay ve sevilerek yenilen bir tatlı, inşallah benim kızlarım da onlar için hazırladığım bu sanal tarif defterine bakıp anneannelerinin bu tarifini denerler.

Prenses Muhallebisi

Malzemeler;

-1 lt. süt
-4 kahve fincanı un
-4 kahve fincanı şeker
-1 pk. vanilya
-1/2 pk (125gr.) tereyağ veya margarin

Sos
-1/2 paket margarin
-4 yemek kaşığı pudra şekeri
-3 yemek kaşığı kakao
-1 adet yumurta


Yapılışı;

-Sütün içine unu k0yup iyice karıştıralım
-Topaklı olmaması için tel süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alalım
-Şekerini ekleyip orta ateşte hafifi koyulaşana kadar kaşıkla karıştıralım
-Daha sonra mikserle karıştırmaya devam edelim, kaynamaya başlayınca yağını ekleyelim
-2 dak. daha kaynayınca altını kapatalım ve 10-15 dak. yüksek devirde çırpalım
-Suyla ıslatılmış ve iyice süzülmüş borcama dökelim
-Tamamıyla soğuyunca buzdolabına koyalım
-Sos için margarini eritelim ve altını kapatalım
-Kakao ve şekerini ekleyip 3-4 dak. iyice karıştıralım
-İyice ılınınca yumurtayı içine kırıp çatalla hızlıca çırpalım
-Akışkanlığını çok kaybetmeden muhallebinin üzerine döküp yayalım
-3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapalım (ben akşamdan yapıp ertesi gün servis ediyorum)
-Küçük kaselere de döküp servis edebilirsiniz


Yorumlar

  1. Canım benimde kızıma ve gelinime bırakabileceğim mirasım bu tarif defteri. Ellerine sağlık tatlı nefis görünüyor. Seni ve kızları öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum teşekkür ediyorum, bizde seni öpüyoruz, sevgiler

      Sil
  2. hele sen en sonunda temennide bulunmuşsun ya kesin denerler
    kızlar annelerine karşı çok vefalı oluyor çünkü
    eline sağlık canım
    mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru kızlar gerçek evlat bence inşallah işlerine yarar bu defter, teşekkür ederim arkadaşım, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…