9 Eylül 2013

Kızılcık Reçeli-2

 Kızılcıklar Bitmeden,

Pazarda 1-2 tezgahta zor buldum, son haftasıymış esnaf öyle söyledi, bitmeden alıp yapmak lazım çok sevdiğim kızılcık reçelini...

Kızılçık Reçeli

Malzemeler;

-1 kg kızılcık
-4-5 su bardağı şeker 
-1 küçük çay bardağı su
-1/2 limon
Yapılışı;

-İyice yıkanmış kızılcıkları su ile birlikte tencereye koyup orta ateşte renkleri biraz değişinceye kadar kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dak. kadar
-Altını kısıp şekerini ekleyelim
-Şeker erimeye başlayınca hırpalamadan 1-2 karıştıralım
-Kaynamaya başladıktan 25-30 dak. sonra kıvamını kontrol edelim
-Baş parmağınızın tırnağının üzerine 1 damla damlatın şayet damla dağılmadan durursa olmuş demektir, limonunu sıkın
-Bu arada üzerinde biriken köpükleri toplamayı unutmayın
-Limonu sıktıktan 5 dak. sonra altını kapatın, daha sonra temiz kavanozlara boşaltın.

2 yorum:

  1. kızılcık çok yararlı bir meyve aynı zamanda
    bu sene reçelini yapamasamda marmelatıyla yetindim
    tabi kışa kalmadan çoktan tükendi
    eline sağlık reçeli daha bir hoş görünüyor
    artık inşallah seneye

    YanıtlaSil
  2. çekirdeklerini çıkardınızmı

    YanıtlaSil

Sinkonta