Ana içeriğe atla

Kıymalı Börek


İftara Devam

Sıradaki tarif kıymalı börek, kısaca kafama göre takıldığım bir börek tarifi, ama sonuç iyii..

Kıymalı Börek

Malzemeler;

-4 adet yufka
-500 gr kıyma
-3 adet domates
-1 adet soğan
-2 adet sivri biber
-Karabiber, tuz
Sos için;
-5-6 y. kaşık yoğurt
-2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1/3 su bardağı sıvıyağ

 
Yapılışı;

-Önce kıymayı biraz sıvıyağ ile 2-3 dak. kavuralım
-Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyelim
-2-3  dak. sonra kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyelim
-Çok suyunu çektirmeden kavurup altını kapatalım, tuz ve biberi ekleyelim
-Harçımız ılınırken biz sosunu hazırlayalım
-Sos malzemelerini iyice çırpalım
-Bir yufkayı yayalım önce fırça ile sosunu iyice her tarafına sürelim
-Üzerine harcımızdan yayalım ve çok sıkmadan rulo saralım
-İyice yağlanmış tepsiye gül böreği gibi çok sıkmadan sararak yerleştirelim
-Kalan üç yufkayada aynı işlemi yapalım
-Kalan sosa yumurta sarısını ekleyip böreğin üzerine sürelim
-190-200 derecede ısınmış fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim
-Ilık servis edelim.

Yorumlar

  1. eline sağlık canım
    börek çok nefis görünüyor
    afiyet bal olsun
    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım, size de hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.tarıfleerın hepsıde bırbırınden lezzetlı.ekledım senı tarıflerının takıpcısıyım. bende beklerm sayfama.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.