7 Ağustos 2013

Kalburabastı Tatlısı

 Sıra Tatlıda,

Bir kızlara sevdiremedim bu tatlıyı :))

Kalburabastı

Malzemeler;

-1 pk. erimiş margarin
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı süt
-1 tutam karbonat
-Aldığı kadar un
-1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbet
-4 bardak şeker
-4 bardak su
-1/2 limon
-Arzuya göre 1 pk. vanilya

Yapılışı;

- Önce şerbeti kaynatıp soğutalım
-Erimiş margarin, sıvı yağ ve sütü iyice çırpalım
-Unu ve karbonatı ekleyelim, ele yapışmayan yağlı bir hamur olacak
-Küçük topalar koparıp bu topları kevgir üzerinde daire şeklinde açalım
-Arasına bol ceviz koyup iki uçunu birleştirip kapatalım

-Tepsiye birleştirme yeri alta gelecek şekilde yerleştirelim
-Hamuru bitirdikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak. pişirelim
-Fırından çıkınca ilk sıcağı gittikten yaklaşık 5 dak. sonra şerbetini dökelim
-1 gece beklerse daha güzel oluyor bence, şerbeti döktükten 1-2 saat sonra hepsini ters çevirip öyle bekletiyorum
-Vee servis.

2 yorum:

  1. En sevdiğim tatlıdır. Tam da diyetteyken. :)) Sanki canlı gibi görüntü süper. Ellerinize sağlık. Bu arada izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani