Ana içeriğe atla

Pazılı Kiş-Rulo Börek

 Kısa ve Öz,  Muhakkak Deneyin

Pazılı Kiş

Malzemeler;

Hamur
-1 pk. yumuşak tereyağ
-3 nescafe fincanı un
-1 kahve fincanı su
-2 y.k. sirke
-Biraz tuz
İç Harç
-2 bağ pazı
-1 baş soğan
-200 gr beyaz peynir
-1/2 su bardağı kaşar rendesi
-1 yumurta
-1 pk. krema(200ml)
-Tuz, karabiber, rende muskat(varsa)

Yapılışı;

-Öncelikle pazıyı soğanla kavurup soğutalım
-Diğer tarafta hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım
-28cm. lik tart kalıbına yayalım
-Pazıya diğer iç harçlarını ekleyip karıştıralım
-Hamurun üzerine boşaltalım
-180-190 derecede ısıtılmış fırının(fanını açmadım) alt kısmına yakın yerine koyarak 50-55 dak. pişirelim
-Ilık olarak servis yapalım

Bu börek tarif defterimden, yani oldukça eski,  ama süper oluyor....

Tavuklu Rulo Börek

Malzemeler;

-3 yufka
-2 parça tavuk göğsü
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-Tuz, sıvıyağ, su

Yapılışı;

-Tavukları 3 bardak suda tuz da koyarak haşlayalım
-1 su bardağı yağlı su karışımı hazırlayalım
-Haşlanmış tavukları didikleyip tarçın ve cevizle iç harcını hazırlayalım
-Yufkaların birini tepsiye yayalım, kenarları dışarı sarksın
-Üzerine yağlı sudan serpelim
-Diğer yufkaları parçalayıp yağlı su serperek üst üste yayalım
-Sarkan kenarları üzerine kapatıp fırında kızarana kadar pişirelim
-Kızaran yufkaları çıkarıp üzerine yumuşayana kadar tavuk suyu dökelim
-Yufkanın üzerine iç harcı yayıp sıcakken rulo yapalım (ellere dikkat!!!)
-Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim
-200 derece fansız fırında kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıkınca isterseniz üzerine biraz tavuk suyu serpip daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz
-Sıcak servis edelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…