Ana içeriğe atla

Pazılı Kiş-Rulo Börek

 Kısa ve Öz,  Muhakkak Deneyin

Pazılı Kiş

Malzemeler;

Hamur
-1 pk. yumuşak tereyağ
-3 nescafe fincanı un
-1 kahve fincanı su
-2 y.k. sirke
-Biraz tuz
İç Harç
-2 bağ pazı
-1 baş soğan
-200 gr beyaz peynir
-1/2 su bardağı kaşar rendesi
-1 yumurta
-1 pk. krema(200ml)
-Tuz, karabiber, rende muskat(varsa)

Yapılışı;

-Öncelikle pazıyı soğanla kavurup soğutalım
-Diğer tarafta hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım
-28cm. lik tart kalıbına yayalım
-Pazıya diğer iç harçlarını ekleyip karıştıralım
-Hamurun üzerine boşaltalım
-180-190 derecede ısıtılmış fırının(fanını açmadım) alt kısmına yakın yerine koyarak 50-55 dak. pişirelim
-Ilık olarak servis yapalım

Bu börek tarif defterimden, yani oldukça eski,  ama süper oluyor....

Tavuklu Rulo Börek

Malzemeler;

-3 yufka
-2 parça tavuk göğsü
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-Tuz, sıvıyağ, su

Yapılışı;

-Tavukları 3 bardak suda tuz da koyarak haşlayalım
-1 su bardağı yağlı su karışımı hazırlayalım
-Haşlanmış tavukları didikleyip tarçın ve cevizle iç harcını hazırlayalım
-Yufkaların birini tepsiye yayalım, kenarları dışarı sarksın
-Üzerine yağlı sudan serpelim
-Diğer yufkaları parçalayıp yağlı su serperek üst üste yayalım
-Sarkan kenarları üzerine kapatıp fırında kızarana kadar pişirelim
-Kızaran yufkaları çıkarıp üzerine yumuşayana kadar tavuk suyu dökelim
-Yufkanın üzerine iç harcı yayıp sıcakken rulo yapalım (ellere dikkat!!!)
-Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim
-200 derece fansız fırında kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıkınca isterseniz üzerine biraz tavuk suyu serpip daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz
-Sıcak servis edelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.