Ana içeriğe atla

Asma Yaprağında Sardalya Kızartma

Ramazanda Balık ??

Ben ramazanda balık yemeği pek sevmem, eşim her koşulda balığı sevdiği için TV de gördüğümüz bir tarifi tabii ki hemen yaptık. Ben ön yargılı davrandım ama yanlış yapmışım, çok hafif ve lezzetli oldu, denemenizi tavsiye ederim.

Sardalya Kızartma

Malzemeler;

-1 kg. kılçığı alınmış sardalya
-200 gr salamura asma yaprağı
-Zeytinyağ
-Limon

Yapılışı;

-Yaprakları 2 saat kadar suda bekletelim ki tuzu çıksın
-Yaprakları yayalım arasına iki balığı (balığı tuzlamayın yaprak tuzlu) birbirine yapıştırarak koyalım
-Dolma sarar gibi çok sıkmadan saralım
-Tavanın üzeri ıslanacak kadar zeytinyağ koyup kızdıralım
-Balık dolmalarını dizelim(Çok sıçrıyor üzerine temiz bir kağıt kapatın)
-Yaprakların rengi dönüp hafif kızarınca çevirelim
-İki yüzüde pişince tabağa alalım ve üzerlerine limon sıkalım, afiyetle

Kısaca lezzetini anlatayım, yaprak yağı çekip hafif kıtırlaşırken balık içeride buğulanıyor, limonuda sıkınca tam kıvamında, bu arada evde balık kokusu yok, yaprağın saldığı kendine has bir koku oluşuyor...


Yorumlar

  1. Değişik bir tarif olmuş..Balık sevenlere tam ideal..ellerinize sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten değişik ve çok hafif oldu, görüşmek üzere..

      Sil
  2. denemek lazım. gerçekten ilginç olmuş tam benlik yani. eline sağlık yiyenlere de afiyet şeker olsun. hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım, denemeni isterim hoş oldu,,,sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…