Ana içeriğe atla

Mantar Sote





Tavuk Tırmıtı Sote


Burada (Karadenizliyim-Karadenizdeyim)  mantara tırmıt diyorlar, yaylalardan toplanıyor yani tamamen doğal, çeşit bol, biz tavuk ve fındık mantarını seviyoruz, şimdilik  tavuk mantarı bulabildik. Ayıklanması ve temizlenmesi el oyalıyor diyebilirim, ama olsun sonuç süper, lezzetli ve gerçek organik bir mantar sote yemiş olduk...


Mantar Sote


Malzemeler;


-1 kg tavuk mantarı
-2 baş soğan
-3 diş sarımsak
-4-5 adet acı-tatlı karışık sivri biber
-4 adet domates
-1 tatlı kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı kekik
-Zeytinyağ, tuz

Yapılışı;

-Mantarları iyice temizleyelim
-İki baş soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayıp yağda çevirelim
-Biberler ve küp doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dak. çevirelim
-Mantarları ekleyelim suyunu salıp iyice çekene kadar pişirelim
-Tuz ve kekiğini koyup 5-6 dak. daha pişirip altını kapatalım..

Yorumlar

  1. Merhaba...Mantara bayılırım..ellerinize sağlık,çok güzel bir tarif...ok cezbedici görünüyor..blogunuzu yeni keşfettim..çok güzel..tariflere bayıldım..sizi takibe aldım..tanışmaya beklerim..sevgilerimle..nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nurşencim, ben de sitenizi ziyaret edeceğim muhakkak, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok severim... yapan olacak tabi :)

    YanıtlaSil
  4. tarif için teşekkürler fakat nekadar tarif baktıysam hiçbirisinde mantarların haşlanması olayı yok, mantarları haşlamadan mı ilave ediyorsunuz? one-of-your-friend@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantarları haşlamamıyorum, çiğden

      Sil
  5. Değerli blog kullanıcısı sitenizdeki paylaşımlarınızı ve makalelerinizi ekibimiz olarak çok beğenildi Halı yıkama firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Size tüm blog hayatınızda başarılar diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  6. bir karadenizli olarak çok kıskandım ;)
    şimdi oralarda olmak vardı... Bloğunu tesadüfen gördüm. biraz inceleyince izlemeye karar verdim.
    Ben de beklerim.
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim en kısa zamanda gidersiniz, süperdi oralar, bizde döndük, teşekkür ederim, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…