Ana içeriğe atla

Közlenmiş Biber ve Balkabağı Çorbası

İki Çorba Tarifi,,

İkisinide merakımdan, aklımda kalmasın diye denedim, tercihim közlenmiş biber çorbasından yana, balkabağı çorbası bana göre çorbada olmaması gereken tatda yani biraz tatlı oldu. Hiç olmazsa nasıl olur acaba demeyeceğim, kıvamı çok güzel oluyor karabiber de çok yakışıyor amaaa közlenmiş biber çorbası benim damak zevkime daha uygun...



Közlenmiş Biber Çorbası

Malzemeler;

-6 adet közlenmiş soyulmuş kırmızı biber
-1 adet patates( küp doğranmış)
-1 küçük baş soğan (4-5 bölebilirsiniz)
-1 su bardağı tavuk  suyu
-3 su bardağı sıcak su
-1 yk. tepeleme un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kişniş
-3-4 yk. zeytinyağ
-Kaşar peynir

Yapılışı;

-Kaşar ve un haric bütün malzemeleri bir tencerede 20-25 dak. kaynatalım
-Unu başka bir tencerede rengi hafif pembeleşene kadar kavurup bir kenara alalım ki soğusun
-Pişen malzemeleri un tenceresine boca edip 5 dak. kadar kaynatalım
-Daha sonra blendırdan geçirelim
-Kısık ateşte 5 dak. daha ısıtıp kaşar rendesi ile servis edelim.


Balkabağı Çorbası

Malzemeler;

-1/2 kg. balkabağı
-2 adet patates
-2 adet havuç
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 yk. zeytinyağ
-Üzerine çıkacak kadar sıcak su
-1/2 bardak süt
-Tuz, karabiber

Yapılışı;

-Soğanı küp doğrayıp sarımsakla birlikte yağda çevirelim
-Diğer malzemeleri de küp doğrayıp ekleyelim ve 5 dak karıştıralım
-Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve sütü ekleyelim
-Malzemeler yumuşayana kadar pişirelim
-Daha sonra blendırdan geçirelim ve 5 dak. daha pişirelim
-Tuzunu ve biraz karabiber ekleyip altını kapatalım
-Servis yaparken biraz daha karabiber ekleyebilirsiniz..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…