İkisinide merakımdan, aklımda kalmasın diye denedim, tercihim közlenmiş biber çorbasından yana, balkabağı çorbası bana göre çorbada olmaması gereken tatda yani biraz tatlı oldu. Hiç olmazsa nasıl olur acaba demeyeceğim, kıvamı çok güzel oluyor karabiber de çok yakışıyor amaaa közlenmiş biber çorbası benim damak zevkime daha uygun...
Közlenmiş Biber Çorbası
Malzemeler;
-6 adet közlenmiş soyulmuş kırmızı biber
-1 adet patates( küp doğranmış)
-1 küçük baş soğan (4-5 bölebilirsiniz)
-1 su bardağı tavuk suyu
-3 su bardağı sıcak su
-1 yk. tepeleme un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kişniş
-3-4 yk. zeytinyağ
-Kaşar peynir
Yapılışı;
-Kaşar ve un haric bütün malzemeleri bir tencerede 20-25 dak. kaynatalım
-Unu başka bir tencerede rengi hafif pembeleşene kadar kavurup bir kenara alalım ki soğusun
-Pişen malzemeleri un tenceresine boca edip 5 dak. kadar kaynatalım
-Daha sonra blendırdan geçirelim
-Kısık ateşte 5 dak. daha ısıtıp kaşar rendesi ile servis edelim.
Balkabağı Çorbası
Malzemeler;
-1/2 kg. balkabağı
-2 adet patates
-2 adet havuç
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 yk. zeytinyağ
-Üzerine çıkacak kadar sıcak su
-1/2 bardak süt
-Tuz, karabiber
Yapılışı;
-Soğanı küp doğrayıp sarımsakla birlikte yağda çevirelim
-Diğer malzemeleri de küp doğrayıp ekleyelim ve 5 dak karıştıralım
-Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve sütü ekleyelim
-Malzemeler yumuşayana kadar pişirelim
-Daha sonra blendırdan geçirelim ve 5 dak. daha pişirelim
-Tuzunu ve biraz karabiber ekleyip altını kapatalım
-Servis yaparken biraz daha karabiber ekleyebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder