Ana içeriğe atla

Közlenmiş Biber ve Balkabağı Çorbası

İki Çorba Tarifi,,

İkisinide merakımdan, aklımda kalmasın diye denedim, tercihim közlenmiş biber çorbasından yana, balkabağı çorbası bana göre çorbada olmaması gereken tatda yani biraz tatlı oldu. Hiç olmazsa nasıl olur acaba demeyeceğim, kıvamı çok güzel oluyor karabiber de çok yakışıyor amaaa közlenmiş biber çorbası benim damak zevkime daha uygun...



Közlenmiş Biber Çorbası

Malzemeler;

-6 adet közlenmiş soyulmuş kırmızı biber
-1 adet patates( küp doğranmış)
-1 küçük baş soğan (4-5 bölebilirsiniz)
-1 su bardağı tavuk  suyu
-3 su bardağı sıcak su
-1 yk. tepeleme un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kişniş
-3-4 yk. zeytinyağ
-Kaşar peynir

Yapılışı;

-Kaşar ve un haric bütün malzemeleri bir tencerede 20-25 dak. kaynatalım
-Unu başka bir tencerede rengi hafif pembeleşene kadar kavurup bir kenara alalım ki soğusun
-Pişen malzemeleri un tenceresine boca edip 5 dak. kadar kaynatalım
-Daha sonra blendırdan geçirelim
-Kısık ateşte 5 dak. daha ısıtıp kaşar rendesi ile servis edelim.


Balkabağı Çorbası

Malzemeler;

-1/2 kg. balkabağı
-2 adet patates
-2 adet havuç
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 yk. zeytinyağ
-Üzerine çıkacak kadar sıcak su
-1/2 bardak süt
-Tuz, karabiber

Yapılışı;

-Soğanı küp doğrayıp sarımsakla birlikte yağda çevirelim
-Diğer malzemeleri de küp doğrayıp ekleyelim ve 5 dak karıştıralım
-Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve sütü ekleyelim
-Malzemeler yumuşayana kadar pişirelim
-Daha sonra blendırdan geçirelim ve 5 dak. daha pişirelim
-Tuzunu ve biraz karabiber ekleyip altını kapatalım
-Servis yaparken biraz daha karabiber ekleyebilirsiniz..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.