Ana içeriğe atla

Acuka





















Çok Soğuk....

Bu kadar soğuğa rağmen yeteri kadar kar yok, yağan da eriyip gidiyor, yüksek yerlerde durum farklı tabii. Sibirya soğukları da yoldaymış, eyvah donucazzz

Acıka

Malzemeler;

-3 yk. domates salçası
-2 yk biber salçası
-200 gr rende beyaz peynir
-1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 diş dövülmüş sarımsak
-1 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı kişniş
-3-4 yk. zeytinyağ

Yapılışı;

-Bütün malzemeleri iyice karıştıralım
-Bir kaba alıp üzerine yağ gezdirelim

Ekmek üstü harika oluyor...

Yorumlar

  1. eline sağlık kübra abla çok severiz annemle acıkayı. Bazen yörelere göre değişiklik gösteriyor tarifler. şöyle yaz gelse de taze domatesle yapsak ne güzel olur, maydanoz falan da koysak:)
    Sen soğuk diyorsun ama ben Sibiryaya daha yakınım:) Rusyada yaşıyorum ve bazen -25 derece oluyor. İnsan kolunu pencereden çıkaramıyor:))

    YanıtlaSil
  2. mrb sevgili kübra zaten biz bir aydır dondugumuz için sizi pek anlayamıyoruz.sevgili kübra burdaki soguklar -20 ila -25 arasında okadar zor durumdayız.heryer 1 aydır donda size kolay gelsin yurdum insanı.biz gurbetde alıştık.acukayada bayılırım.ama bu kilo problemi olmasa yerken okadar iştahını acıyorki neyapsan duramıyorsun.oyüzden başlamıyorum.sevgiyle mutlu kal.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar sizlere Allah yardım etsin, söylediklerimi geri alıyorum, gurbette yaşamak zaten zor bir de kışına katlanıyorsunuz, kolay gelsin, sevgiyle ve sağlıkla inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Kübracım ben de hiç sevmiyorum soğukları, bir an önce bahar gelse keşke...
    Acukayı çok severim, ben kimyon koyarım ama bir dahaki yapışımda kişniş eklemeyi deneyeceğim mutlaka..
    Ellerine sağlık canım:).
    Sevgileeer...
    aslı

    YanıtlaSil
  5. Ben de kimyonu deneyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.