Ana içeriğe atla

Limonlu Kek





















Limonlu Kek Dilimleri ve Zeytinyağlı Biber Dolma
Bu keki yerken ağzınıza limonun tadı ve mis gibi kokusu yayılıyor, yaparken biraz oyalasa da
sonuç iyi olunca değiyor doğrusu, bir de şipşak yaptığım zeytinyağlı dolma var, acemiler için kolay olacaktır, dolma işinde ben de usta sayılmam doğrusu...






















Limonlu Kek

Malzemeler:

-5 yumurta
-2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet limon kabuğu rendesi
-1/2 su bardağı limon suyu
-2,5 su bardağı un
-1 pk. kabartma tozu
-1 tutam tuz

Yapılışı:

-Yumurtaların akları ile sarılarını ayrı çırpma kaplarına koyalım
-Akların üzerine bir tutam tuz atıp mikserle kar haline gelene kadar çırpalım
-Üzerine bir bardak şekeri ekleyip beraber çırpalım
-Diğer tarafta yumurta sarıları ile kalan şekeri iyice çırpalım
-Aklar ile sarıları hırpalamadan bir araya getirip karıştıralım
-Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim
-Yağlanmış kalıba boşaltalım
-175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.



















Zeytinyağlı Biber Dolma

Malzemeler:

-1/2 kg dolmalık biber
-1 bardaktan az pirinç
-4 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı yenibahar
-2 yemek kaşığı kuş üzümü
-2 yk dolmalık fıstık (evde kalmamış ben koyamadım)
-2 kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ

Yapılışı:

-Soğanları yemeklik doğrayıp bol yağda hafif pembeleştirelim
-Yıkanmış pirinç ve sarımsakları ekleyip biraz kavuralım
-Diğer malzemeleride ekledikten 5 dak. sonra altını kapatalım
-Buharıyla biraz demlendikten sonra biberlere dolduralım
-Tencereye yerleştirip üzerlerine kapaklarını kapatalım, (en üste bir tabak yerleştirirseniz pirinçler dağılmadan pişer)
-Üzerine yarım bardaktan fazla sıcak su ve biraz yap gezdirip kısık ateşte pirinçler iyice şişene kadar pişirelim
-Limon sıkıp soğuk servis yapalım.

Yorumlar

  1. Kübracım kek de dolma da birbirinden güzel görünüyor. Dolma tarifin gerçekten çok pratikmiş. Mutlaka deneyeceğim:). Ellerine sağlık..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.