30 Ekim 2009





















Kış Geldiii,

Havalar bir anda nasıl bozdu, artık zamanı, kış geldi. 4,5 günlük tatil de yarın bitiyor, kısacası hayat akıp gidiyor biz yetişmeye çalışıyoruz. Felsefeyi bırakıp tarifi yazalım.

Sarmısaklı-Domatesli Pilav

Malzemeler;

-1 su bardağı pirinç
-4 adet rendelenmiş domates
-2 diş ince kıyılmış sarmısak
-1 yk. tereyağ
-2-3 yk sıvıyağ
-1 tavuk bulyon
-2-3 damla limon
-Tuz, su

Yapılışı;

-Pirinci 1 saat önceden tuzlu sıcak suda bekletip iyice yıkayalım
-Yağları ve domatesi tencerede 10 dak. kadar çevirelim
-Sarmısakları ekleyip karıştıralım
-Bulyon, az tuz ve limon suyunu koyup karıştıralım
-Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyelim ve kaynayınca pirinci koyalım
-Hepsini karıştırıp kısık ateşte iyice kendini çekene kadar pişirelim
-Piştikten sonra 10 dak. kadar dinlendirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tavuklu Göbek Salata