Ana içeriğe atla

Elmalı Pay





















Küçük Cadım Hasta,,

Dün sadece öksürük ve hafif ateş derken, bugün ateş oldukça yükseldi ve vücut ağrıları, öksürük şiddetlendi. İnşallah ilaçlar iyi gelir de en kısa zamanda kuzum ayağa kalkar, insan aklına kötüsünü getirmemeye çalışıyor, ama olmuyor....
O uyurken tarifi eklemek istedim, kafam dağılsın derken yine olmadı...





















Elmalı Pay

Malzemeler:
Hamuru için,
-250 gr margarin
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-Un
Harcı için,
-4-5 adet elma
-1/2 bardak iri çekilmiş ceviz
-1/2 bardak toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, yumurta, p.şekeri, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştıralım
-Aldığı kadar unu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edelim
-Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyelim ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Hamuru iki parçaya ayıralım ve merdane ile kalıp ölçüsünde açalım
-İlk parçayı yağlanmış kalıba yayalım, araya harçı boca edip yayalım
-Üzerine diğer parçayı koyalım
-170 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Ilınınca pudra şekeri serpelim. (Ilıkken yemeniz özellikle tavsiye olunur)

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel ve leziz görünüyor.
    Kızınızada çok geçmiş olsun.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Umarım en kısa zaman da iyileşir kızınız.
    Annesi bu harika yemeklerden yedirince iyileşir ondan eminim ama:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler sevgili Devince,, inşallahh..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    ilk kez yorum yaziyorum, ama hep gidip gelmisligim vardir:)) Cocuklar icin cok gecmis olsun, bizlerde daha yeni cok atesli ve zorlu bir dönemi atlattik. Elmali pay gercekten cok nefis görünüyor, ellerine saglik diyorum.

    Bana da beklerim!

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Tşk. sevgili kevser, her zaman beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.