Ana içeriğe atla



















Öğretmenimiz İçin Çilekli Tart,

Bulduğum tart tariflerini mümkün olduğunca denemeye çalışıyorum, tarta bayılıyorum. Bu tartı Şehnaz öğretmenimiz için yaptık, yaptık diyorum çünkü küçük kuzum yardım etti, öğretmeni için yaptığımı duyunca hemen dibimde bitiverdi, gerçi mutfakta yaptığım herşeyi sıkı takip eder, sorar, yardım etmek ister, ellerine de bir yakışır ki..., neyse bu tarifi zevkle takip ettiğim
Burçin'in sitesinden aldım, umarım güzel olmuştur. Ne yazacağımı da şaşırıyorum, bir yandan yazıp bir yandan da Defne'nin kolbastı öğrenme çabalarını seyredip gülüyorum.
Tartın malzemelerini yazıyorum, ama yapımını yazamayacağım, çok uzun,
Burçin detayları ile çok güzel anlatmış.















Çilekli Tart

Malzemeler:

Tart hamuru için;

-125 gr tereyağ
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1,5 su bardağı un
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 yumurta sarısı

Krema İçin;

-3 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-1/2 su bardağı un
-1/2 su bardağı mısır nişastası
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 pk. vanilya
-1 yk. tereyağ

Üzeri için;

-500-600 gr çilek
-1 pk. tart jöle
-1 su bardağı su
-File fıstık veya badem

Yorumlar

  1. Hayirli sabahlar ablacim,
    Ellerineze saglik cok guzel leziz gorunuyor..Neseli bir gun gecirmen dileyiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, beğendiğine sevindim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çilekli tartı, pastasından çok severim. Görüntüsü de çok güzel olmuş. Eline sağlık Kübra abla. Hayırlı haftalar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.