Ana içeriğe atla

Fıstıklı Mozaik




















Bahar Geldi Oleyyy,

Çok şükür baharı gördük, kış hiç bitmeyecekmiş gibi geldi bana, her taraf yeşerdi, insan etrafına baktıkça canlanıyor, dilerim her günümüz baharın gelişi gibi pırıltılı ve huzurlu geçer...
Mozaik pasta tarifi Sofra Dergisinden ben biraz değişiklikler yaptım, ama harika oldu, yoğun bir çikolata-fıstık tadı...nefis...





















Fıstıklı Mozaik Pasta

Malzemeler;
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı şeker
-2-3 yk. kakao
-2 yk. tepeleme tereyağ
-2 pk. eti finger bisküvi
-1/2 su bardağı dövülmüş antep fıstık

-1/2 pk. krema (100ml)
-1 paket bitter çikolata





















Yapılışı:
-Bir tencerede süt, şeker ve kakaoyu eritip bir taşım kaynatalım
-Ocağı kapatıp tereyağını ekleyip eritelim
-Ilınınca fıstıkları ve kırık bisküvileri ekleyip karıştıralım
-Bir cam kasenin içini streç film ile kaplayalım ve karışımı içine boşaltalım
-Bastırarak üzerini düzeltelim, 1 gece dolapta bekletelim
-Ertesi gün krema ile çikolataları benmari usulü eritip karıştıralım
-Soğumasını bekleyelim
-Pastamızı bir tabağa ters çevirip üzerindeki filmi alalım
-Koyulaşan çikolata sosu ile sıvayalım
-Üzerini süsleyip, 1-2 saat dolapta bekletelim.

Yorumlar

  1. çok güzeeellll, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. çocukluğumdan beri en sevdiğim pastalardan biridir.olsa da yesem!ellerine sağlık abla..
    küçük kardeşin :)

    YanıtlaSil
  4. çocukluğumdan beri en sevdiğim pastalardan biridir.olsa da yesem!ellerine sağlık abla...
    biricik kardeşin..:)

    YanıtlaSil
  5. Biricik, küçük kardeşim,
    Yapar da yeriz, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…