30 Mart 2008



Tuzlu Kurabiyeler,

İlk önce kurabiye tarifleri...

Malzemeler:

-250 gr tereyağ
-500-600 gr un
-1 pk krema
-Tuz
-1 yumurta sarısı
-Çörekotu, susam, kırmızı biber, çekirdek....

Yapılışı:

-Unun ortasını açalım, yumuşak tereyağı vr kremayı koyalım
-Tuzunuda ekleyip iyice yoğuralım, ele yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edelim
-Merdane ile patmak kalınlığında açalım, kalıplarla şekillendirelim
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğimiz gibi süsleyelim.
-180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.

3-4 gün tazeliğini kaybetmeden duruyor, tavsiye olunur...

24 Mart 2008



Bugün Eşimin Doğum Günü,

Eşim kırklı yaşları adım adım çıkıyor, evlendiğimizde 25 yaşındaydı, 17 senedir beraber yaşlanıyoruz. Daha nice seneleri beraber geçirmeyi Allah nasip eder inşallah. Yeni yaşın kutlu olsun, sağlık, huzur ve mutluluk dolu uzun yıllara, ben, evin iki cadısı ve tüm sevdiklerinle bir arada, herşeyin gönlünce olması dileğiyle.

Seni Seviyoruz....

Eşim için ananaslı pasta yaptım, pasta ve diğerlerinin tarifi sonra....






20 Mart 2008



Elmalı Kek Yaptım,

Keke elma çok yakışıyor, evdeki elmaları da değerlendirmek için iyi bir fırsat. Yememek için evde bu tarz şeyler yapmamaya çalışıyorum ama bir ben değilim ki, çocuklar, eşim, alışınca aranıyor böyle şeyler...

Elmalı Kek

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak süt
-1,5 bardak şeker
-Alabildiği kadar un
-1 pk kabartma tozu
-Tarçın, ceviz

Yapılışı:

-Şeker ile yumurtaları iyice köpürene kadar çırpalım
-Yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim
-Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim
-Hırpalamadan kaşık ile karıştıralım ve kalıba boşaltalım
-İki elmayı soyup dilimleyelim, kekin üzerine cevizleri atıp sonra elmaları yerleştirelim
-Üzerine tarçın serpip 160 derecede önceden ısıtılmış fırında içini iyice çekene kadar pişirelim.

14 Mart 2008



Ceren'in Doğum Günü,

Bu akşam Ceren'in sayesinde bütün aile biraradaydık, annem, babam, kızlar, damatlar,torunlar, halam ve kuzenim, yeğenim Ceren için pasta kestik. Halamın rahatsızlığı bizi çok üzdü, inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşup eski günlerindeki gibi yine neşeli ve hareketli olur.
Ceren 19 yaşında üniversiteli bir genç kız oldu, hayatı boyunca yüzünün hep gülmesini diliyorum.

Nice Senelere Ceren...

Kuşüzümlü Bulgur Pilavı

Malzemeler:

-1 su bardağı pilavlık bulgur
-2 yk tereyağ
-2 yk kuşüzümü
-1,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

-Bulguru iyice yıkayıp süzgece alalım
-Tereyağını yakmadan eritip kuşüzümlerini içine atalım
-Yağda biraz çevirdikten sonra bulguru koyalım ve 1-2 dak çevirelim
-Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim
-10 dak. demlendikten sonra servis yapalım.

9 Mart 2008


Güneşli Pazar,

Ne güzel bir gün, sahilde insanlar kümeler halinde turluyor, hiç istemesekde mangalını yakanlar bile var, park tıklım tıklım, ama benim canım o kalabalığa girmek istemiyor, işlerimi bitirip yemeklerimi yapmak, biraz saçma ama daha cazip geldi. Defne babasıyla çıktı, ben uzaktan seyrediyorum. Aklıma ton balıklı dip geldi, çok severim, uzun zamandır yapmadığım için biran aklıma düştü, denemenizi tavsiye ediyorum, harika kanepeler yapabilirsiniz...

TonBalıklı Dip

Malzemeler:

-160 gr kutu tonbalık
-1 baş soğan
-1-2 kaşık mayonez
-1 diş sarımsak
-Çeyrek limon
-Tuz
-Pul biber

Yapılışı:

-Soğanları ufak yemeklik doğrayalım
-Balığın yağını süzüp soğana ekleyelim
-Diğer malzemeleride koyup iyice karıştıralım
-10-15 dak dolapta dinlendirip, ekmekle servis yapalım.

5 Mart 2008

Nice Yaşlara, Mutlu Yıllara Tayfun,,,,

3 Mart sözlendim, 5 Mart 91 Tayfun doğdu, Hollanda böyle bir yakışıklıyı bir daha biraz zor görür.
Dünya şekeri, geleceğin cool yakışıklısı 17. yaşın kutlu olsun, nice senelere....
Sanırım bunca iltifata Kurba yengeni Meryem'den çok seversin, yoksa yaza kek ve pastaları rüyanda görürsün, şaka biryana seni çok öpüyoruz. İyi ki doğdun paşam.
Herşey gönlünce olsun...........





Kiş mi ? Çok Severim,

Çok uzun bir aradan sonra aklıma kiş düştü, pazılı da hiç yapmamıştım, çok da güzel oldu. Hele ertesi gün soğuk yiyince daha çok sevdim, tavsiye edilir....


Pazılı Kiş


Malzemeler:

Hamur
-1,5-2 bardak un
-1/2 paket margarin veya tereyağ
-1 yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı soğuk su
-Tuz
İç Malzeme
-1 bağ pazı
-2-3 yk sıvıyağ
-1/3 bardak süt
-1 pk krema
-100-150 gr beyaz peynir
-1 yumurta
-Tuz
-Üzerini örtecek kadar rende taze kaşar

Yapılışı:

-Yumuşak yağ, yumurta sarısı, su, tuz ve unu iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim
-Bu hamuru 20-25 dak. dolapta bekletelim
-Temizleyip doğradığımız pazıları az tuz ekleyip sıvı yağda çevirelim
-Suyunu çektikten sonra soğuması için bekletelim
-Süt, beyaz peynir, krema ve yumurtayı çırpalım
-Dolaptaki hamuru merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim
-Kenarlarını yükseltelim ve ortasını çatalla delelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Pişen hamur soğuduktan sonra üzerine önce pazıları yayalım sonra kremalı karışımı dökelim
-Rende kaşarı en üste serpelim 170 derecede pişirelim
-Ilık servis yapalım..

1 Mart 2008


Bahardan Kalma,

Ne güzel bir gündü bu gün, bahardan kalma sanki, insana huzur veriyor. Bizim pazarımız bu gün kuruluyor, hem pazarın, hem de havanın yorgunluğu üzerime çöktü, yemek işi de bitti, şimdi ayakları uzatma zamanıdır, kalan işlere yarın devam.

Mantar Kavurma

Malzemeler:

-1/2 kg mantar
-4 sap taze soğan
-1 sap taze sarımsak
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 çay kaşığı köri (arzuya göre)
-Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

-Mantarları iyice temizleyip, ince doğrayalım
-Soğan, sarımsak ve biberleri ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim
-Mantarları ve tuzu ekleyip harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-Suyunu çektikten sonra köriyi koyalım ve altını kapatalım
-Sıcak servis edelim