16 Eylül 2008



Yine Bir Blog Denemesi,,

Uğurlu Tadlar bloğunun sahibi arkadaşımın yaptığı Halley Pastayı denedim, kızlar bayıldı. Çok kolay, çok da güzel bir pasta, ben ufak değişiklerle tadını farklılaştırdım, orijinalini siteden bulabilirsiniz.

Fıstıklı Halley Pasta

Malzemeler:

-10 adet Halley
-2 poşet krem şanti
-2 bardak süt
-1 pk. eti piknik bisküvi
-1 çay bardağı damla çikolata
-1 çay bardağı antep fıstığı içi
-1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Sos için:
-1 pk. çikolata sosu
-2 bardak süt
-1 pk. damla sakızı

Yapılışı:

-Kremşantiyi sütle çırpıp hazırlayalım, buzdolabında bekletelim
-Halleyleri 5-6 parçaya ayıralım
-Bisküvileri ufak parçalara kıralım
-Krem şantinin içine bütün malzemeleri koyup karıştıralım, borcam kalıba yayalım, b
buzdolabında bekletelim
-Diğer tarafta sosu sütle pişirelim, içine damla sakızını atıp karıştıralım
-Ilınınca pastanın üzerine dökelim, 1 gece dolapta dinlendirelim.

2 yorum:

  1. Kübra merhaba pastayı zenginleştirip daha lezetli bir hale getirmişsin eline sağlık
    beğenildiğine çok sevindim

    İlk ve bir türlü açılmayan adresim "ugurlutatlar"dı iki yakın adres olduğu için çok karışıyor ama şu anda tariflerimin olduğu adres http://ugurlutadlar.blogspot.com/

    Sevgiler Hoşçakal
    Uğur

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine sevindim, düzeltmeyide yaptım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Sinkonta