Ana içeriğe atla


Eşimin Hafta Sonu Speciali ,

Geçtiğimiz hafta sonu, bizim evin beyi harika bir tavuk sote yaptı, salatada üstüne yoktur bilirim de, bu tavuk da çok güzeldi, ellerine sağlık. Bizim evin aşçısı el mi değiştiriyor ne, gerçi hiç şikayetim olmaz.
Aşağıda kara bulgur ile beyaz piricin birlikteliğini görüyorsunuz, ben bulguru pirinçden daha çok seviyormuşum meğer, daha yeni anladım.

Tarçınlı Tavuk Sote

Malzemeler:

-1 kg kuşbaşı tavuk kalça
-1 baş soğan
-2 adet sivri biber
-2-3 diş sarımsak
-2-3 adet domates
-1 yk. salça
-Sıvıyağ, tuz
-1-1,5 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı:

-Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda çevirelim
-Doğranmış biber ve kabukları soyulup doğrunmış domatesi, salçayı ekleyelim
-3-4 dak çevirdikten sonra tavukları koyup karıştıralım
-Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
-Ocaktan almadan baharatlarını ekleyelip 2-3 dak. çevirelim

inşallah tarifi tam yazmışımdır.


Kara Bulgur-Beyaz Pirinç

Malzemeler:

-1 su bardağı kara bulgur
-1 su bardağı pirinç
-2-3 yk. tereyağ
-2-3 yk. sıvıyağ
-1-2 damla limon, tuz, su

Yapılışı:

-Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçte bekletelim
-Yağları tencerede kızdırıp pirinç ve bulguru ekleyelim
-3-4 dak kavurduktan sonra tuz ve limonu koyalım
-2,5 bardak sıcak suyu ekleyip kısık ateşte üzeri gözgöz oluncaya kadar pişirelim.
Altı da hafif tutarsa daha da lezzetli oluyor.

Bugün annemin doğum günü, nice senelere sağlık ve sevdiklerinle inşallah anneciğim...

Yorumlar

  1. Eşinin eline sağlık, kimyonu bende çok kullanırım ama tarçın ilginç geldi, miktarı azaltarak deneyeceğim. Annenin de geçmiş doğum gününü kutlar birlikte nice sağlıklı yıllar geçirmenizi dilerim.
    Sevgiler Uğur

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.