24 Aralık 2007



Bayram Tatlısı,

Bayram da Defne hastalanıp, benimde belim tutulunca kötü ve yorucu bir bayram geçirdik. Bloğuma gelip beni ziyaret eden, etmeyen herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Nice bayramlara sağlık ve huzurla inşallah, durum böyle olunca bayram tatlımı siteme eklemek bugüne nasipmiş, sanırım ben de hastalanıyorum :(
Bu tatlıyı sevgili
Portakal Ağacı Hatice'nin sitesinden aldım, denemeniz şiddetle tavsiye olunur..

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

-1/2 kg kadayıf
-1/2 pk margarin-1/2 pk tereyağ (125gr)
-1 lt. süt
-Fındık-ceviz içi

Muhallebi için:

-5 yk pirinç unu
-2 yk şeker
-1 pk vanilya

Şerbet için:

-4 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-2-3 damla limon

Yapılışı:

-Öncelikle şerbeti kaynatıp bir kenarda ılıtalım
-Yağları eritip kadayıf ile iyice karıştıralım
-Yağlanmış kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama yayalım
-Süt, şeker ve pirinç ununu karıştırıp muhallebi pişirelim, en son vanilyayı koyup altını kapatalım
-Ilınan muhallebiyi tepsideki kadayıfın üzerine yayalım
-Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayalım
-180-190 derecede ısınmış fırında kadayıf iyice kızarana kadar pişirelim
-Fırından çiktıktan 3-4 dak. sonra şerbeti dökelim, üzerini başka bir tepsi kapatım kurumasını engelleyelim
-Servis yapmadan önce üzerine bol fındık-ceviz serpelim.

15 Aralık 2007



YE#29 Zeytinyağlılar

Bu ayki etkinliğimiz Zeytinyağlılar, bu güzel seçimi ve ev sahibeliği için Sevgili Aysel'e çok teşekkür ediyorum. Etkinliğe katılan arkadaşların ellerine sağlık, Aysel'ciğim kolay gele.....

Portakallı Kereviz

Malzemeler:

-1 kg kereviz
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-1 limon suyu
-2 adet portakalın suyu
-1 diş sarımsak
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ, kimyon
-2-3 adet kereviz yağrağı

Yapılışı:

-Kerevizleri soyup, yıkayalım ve irice doğrayalım
-Üzerlerine bir limon suyunu ekleyelim, karıştırıp bir kenarra alalım
-Soğanı doğrayalım, sarımsakla beraber zeytinyağda biraz çevirelim
-Halka doğradığımız havuçları ekleyelim
-Daha sonra kerevizleri, portakal suyunu, şeker ve tuzu koyup kapağı kapatalım
-Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim, üzerlerine kereviz yapraklarını atıp altını kapatalım
-Yerken arzuya göre kimyon serpelim, tavsiye ederim.

8 Aralık 2007


Teyzemin Keki,

Geçenlerde annem ve ablamla teyzeme gittik, iki günlük tatilimin bir gününü aile ziyareti için ayırmıştım.Teyzem çok güzel bir kek yapmış, çok beğendik. Bende bu hafta hemen denedim, denemenizi tavsiye ederim, sanki pastaneden alınmış gibi oluyor. Bu arada aşağıda küçük kuzumun resim sergisi var, buzdolabında sergiliyoruz.....

Ayşın Keki

Malzemeler:

-5 adet yumurta
-14 yk. şeker
-14 yk. un
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 pk kabartma tozu-vanilya
-2 yk. kakao
-1 bardak dövülmüş ceviz
-1/2 bardak kuru üzüm

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-Yağ ve kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağı koyup tekrar karıştıralım, yağlanmış kalıba boşaltırken kabın içinde karışımdan biraz bırakalım
-Kalan karışıma kakaoyu ekleyip çırpalım, boşaltığımız hamurun üzerine gezdirerek boşaltalım
-160 derecede ısınmış fırında pişirelim.