Ana içeriğe atla

Üniversite Heyecanı,

Dün hepimiz, özellikle yeğenim Ceren için çok mutlu bir gündü. Eee artık veteriner bir yeğenim olacak inşallah, çok istediği ilk tercihi olan İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini kazandı. Umarım hayırlısı ile mezun oluşunuda görürüz. İki senedir harcadığı emek ve sabrın karşılığını aldı, Cerenim inşallah herşey gönlünce olur, seni kutluyoruz.
Şeftalili Kek tesadüf bu ya, sanki Ceren için yaptığımız ufak bir kutlama içinmiş, iyi denk geldi.


Şeftalili Kek

Malzemeler:

-1/2 paket oda sıcaklığında margarin
-3 yumurta
-8 yemek kaşığı şeker
-2 paket vanilya
-1,5 su bardağı un
-1 adet limon
-1 pk kabartma tozu
-1 çay bardağı damla çikolata
-2 adet şeftali
-pudra şekeri


Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Limonu rendeleyip suyunu sıkalım
-Yumurtalı karışıma, yağı, limonu ekleyip çırpalım
-Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım
-Yağlanmış kalıba boşaltalım, üzerine damla çikolataları serpelim
-İnce dilimlenmiş şeftalileri dizip,175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Kalıptan çıkıp, iyice soğuduktan sora pudra şekeri serpelim.

Çikolatayı araya serpeyi unuttuğum için üstene koymak zorunda kaldım, siz dikkat edin:)

Yorumlar

  1. canim oncelikle yegninin basarisini yurekten kutlarim umarim hersey gonlunce olur
    kekinde harika gorunuyor ellerine saglik
    en kisa zamanda denemye calisacam
    sevgiler.nurcan
    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Nurcan'cım hoşgeldin,
    İyi dileklerin, ve kekimke iltifatların için tşk.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  3. sarimutfak.blogspot.comSalı, 21 Ağustos, 2007

    KEKİNİZ HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. Ceren'i tebrik ederim..
    inşallah başarılı bir öğrenci olur..
    kekin, her zaman yaptıkların gibi güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar hoşgeldiniz,
    Beğendiğinize sevindim. Kübra'cım Ceren ile ilgili dileklerine tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.