Ana içeriğe atla


Tuzla Pazarından,,

Pazar günü Tuzla'nın pazarı, cumartesi bizimki yetmedi de, birde oraya gittik. Küçük ama düzenli bir pazarı var. Sebze tezgahları derli toplu, albenisi çok. İyi ki gitmişiz, deniz börülcesi buldum, hemen iki demet aldım. Cunda'da yemiştik ilk kez ve çok beğenmiştik. Pişirmeden önce resmini çekmeyi unuttum, ama artık İstanbul pazarlarına gelmeye başlamış, denemenizi tavsiye ederim. Ben haşlayıp dondurucuya attım, arada bir Ege sahillerini yad etmek için,,,,

Deniz Börülcesi

Malzemeler:

-1 demet börülce (sapları çalı, uçları yeşil yumuşak süpürge gibi)
-Su, tuz
-2 diş sarımsak
-2-3 yk zeytinyağ
-1-2 yk elma sirkesi veya limon (ben sirkeden nefret ederim, ama bu onsuz olmuyor)

Yapılışı:

-Börülceleri yıkayıp üzerini örtecek kadar su ile tencereye koyalım
-15-20 dakika kaynadıktan sonra, renkleri biraz dönünce süzgece alalım
-Soğumadan saplarından tutup yeşillerini sıyıralım, içinden sert kılçık gibi sarımsı dallar kalacak
-Ayıkladığımı börülceyi tabağa alıp üzerine dövülmüş sarımsak,tuz, sirke(az), limon(2-3 damla) ve yağ ile hazırladığımız sosu dökelim ve soğuk servis yapalım.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık harika olmuştur şimdi o.Bu ayki etkinliğe bu tarifle katılabilirsin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglik annemde cok yapar ben yemem ama seven cok seviyor :D afiyetle

    YanıtlaSil
  3. Deniz börülcesini cok severim.Cesme'ye gittigimde cokca tüketirim.Ege sahillerinde deniz börülcesi cokca bulmak mümkün.Yanliz tarifinde tuzu görünce sasirdim.Benim bildigim kadari ile zaten tuzlu. (Deniz kenarlarinda yetistigi icin )ayriyeten tuzlamaya gerkek yok.Bir yanlislik olmasin.Bir püf noktasida benden!
    Haslanmis suya atarsan renginin yesil kalmasini saglarsin.Pistikten sonra muhakkak soguk sudan gecirmeyi unutma!Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Gusto, iyi fikir birşey yapamazsam olabilir.
    Sevgiler
    Nihan'cım hoşgeldin
    Ben sirkeden nefret ederim ama yinede 1-2 damla koyup yiyorum
    Sevgi ile
    Serap'cım hoşgeldin
    Ben de ilk ege tatilinde yemiş ve çok beğenmiştim.
    Tuza gelince ben biraz serpiyorum, arzu eden tatmadan tuzlamasın.
    Bende kaynayan suya atıyorum, ama yazman iyi olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ilk baktıgımda pek hosuma gitmedi ama saolsun eniştem yemem için ısarar edince dayanamadım ama iyiki tatmısım degişik ve lezzetli saol enişte :) ben tüko

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.