14 Kasım 2024

Sinkonta


Merhabalar, dilerim herkes iyidir.
Uzun aradan sonra Balkabaklı, güzel bir tarifle yine beraberiz, Sinkonta💜
Hiç yemeyen varsa bir deneyin derim.
Afiyetle 

Balkabağı Sinkonta 

Malzemeler;
-2 büyük dilim Balkabağı 
-3 adet piyazlık doğranmış soğan 
-2 diş sarımsak 
-1 yemek kaşığı domates salçası 
-1 yemek kaşığı biber salçası 
-7-8 yemek kaşığı zeytinyağ 
-tuz, karabiber
-2 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı sıcak su 

Yapılışı;
-Balkabağını yarım santim kalınlığında doğrayalım 
-Genişçe bir kaseye piyazlık doğranmış soğanı alıp biraz tuz ile hafifçe ovalayalım ve kabağı ekleyip karıştıralım 
-Diğer tarafta salçaları, yağı, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, tuz ve karabiberi sıcak suyuda ekleyerek iyice karıştıralım 
-Sosu kabakların olduğu kaseye koyup güzelce harmanlayalım 
-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayalım, üst üste gelmemesine dikkat edelim 
-Üzerine unu serpiştirelim 
- 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika ara ara kontrol ederek pişirelim 
-Kabaklar yumuşadıysa fırının fanını açalım, soğan ve kabakların kenarlarının biraz karamelize olmasına izin verelim
-Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta