30 Haziran 2021

Ekşili Zeyitnyağlı Patlıcan


Yaz sofraları için çok ideal, hafif, kolay mis gibi bi’tarif. Üzerine bir sos döküyorsunuz patlıcan başka bir boyuta geçiyor, o kadar yani.
Keyifle takip ettiğim Özge Beğendik tarifi, elleriniz dert görmesin Özge Hanımcım💐🥰


Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler;

-3 adet patlıcan
-3-4 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet kapya biber
-3-4 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı şeker
-Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağ
Sos için
-1/2 kahve fincanı zeytinyağ
- 1/2 limon suyu
-1 diş sövülmüş sarımsak
-2-3 sap doğranmış maydanoz
Ben üstüne biraz cevizde serptim, size kalmış.


Yapılışı;

-Patlıcanları soyun, iri doğrayın ve tuzlu suda biraz bekletin daha sonra süzüp kurulayın
-Soğanı ay şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağında kavurmaya başlayın
- Şekeri, tuzu, doğranmış biberleri, pu biberi ekleyin ve karıştırın
-Patlıcanları katın ve 5 dakika kadar kavurun
- Kapukları soyulmuş, iri doğranmış domatesleri ve karabiberi ekleyin ve domates suyunu biraz çekene kadar pişirin
-Ilınınca servis tabağına alın ve sosu hazırlayıp üzerine gezdirin, servis edin.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zeytinyağlı Yer Elması