8 Temmuz 2020

Un Helvası



En basitinden un helvası, ani tatlı krizleri için ideal, hemencecik yapın ve yiyin. Ertesi güne kalsa bile asla sertleşmeyen pamuk gibi yumuş yumuş bir helva, afiyetle..

Un Helvası

Malzemeler;

-1 su bardağı un (205ml bardak ile ölçtüm)
-75 gr tereyağ
-1/2 çay bardağı zeytinyağ (ajda bardak değil, daha küçük)
-Bir avuç dolusu ceviz, iri dövülmüş (isteğe bağlı)
Şerbeti için
-1+1/3 su bardağı şeker
-1,5 bardak su


Yapılışı;

-Şeker ile suyu (oda sıcaklığında) şeker eriyene kadar karıştırın
-Yağları tencereye alın ve eriyen yağa unu, cevizi ekleyin ve sütlü kahve rengi oluncaya kadar kısık ateşte kavurun
-Rengi istediğiniz gibi olunca tencereyi kenara alın ve 1 dakika kadar bekletip şerbetini verin, aman dikkat sıçramasın
-Tekrar ocağa alın ve karıştırmaya devam
-Kaynamaya başlayıp kıvamı koyulaşınca 1-2 dakika kadar daha karıştırıp altını kaptın
-10-15 dakika dinlendirip ister ılık ister soğuk servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani