Ana içeriğe atla

Kahveli Bisküvi Pastası

 Bu bisküvi pastasını muhakkak denemelisiniz, genelde yaptığım tarifleri denemenizi tavsiye eder geçerim ama bunu gerçekten denemelisiniz, sebebine gelince, yapımı ne kadar zor olabilir sizce?Bisküvi pastası işte, malzeme evde olanlar ekstradan çikolatalı sos almanız gerekebilir, lezzeti çok güzel, ağıza gelen krema ve kahve tadı çok iyi, tabii ki bir de üzerindeki sos, bence herkes mutfağa...
 Kahveli Bisküvi Pastası

Malzemeler;
-4 pk Eti finger bisküvi veya 2-3 pk kadar pötibör bisküvi
-1,5 su bardağı sıcak su
-1,5 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
Kreması için;
-1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
-4 su bardağı süt
-6 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
-1 pk toz kremşanti
Sos için;
-1 pk toz hazır çikolata sosu
-2,5 su bardağı süt
-150 gr sütlü çikolata
Yapılışı;
-Öncelikle kremasını pişirelim
-Krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi pişirelim
-1-2 dak. kaynadıktan sonra altını kapatalım ve toz şantiyi içine katıp mikserle 5 dakika kadar iyice çırpalım
-Sıcak su ile kahveyi karıştıralım
-Bisküvileri borcama bir sıra dizelim, üzerine kaşık ile kahveden gezdirip bisküvileri ıslatalım, ben büyük kare borcam kullandım
-Üzerine kremadan sürelim, böyle 3 sıra yapalım, krema ve bisküvi büyük kare borcama tam geliyor
-Sonra sosu pişirelim ve kaynamaya başlayınca altını kapatıp çikolatayı içine atalım ve eriyene kadar karıştıralım
-Sosu ara ara karıştıralım üzeri kabuk tutmasın, ılınınca muhallebinin üzerine dökelim
-Bir gece dolapta bekletelim, istediğiniz gibi süsleyip servis edelim, ben eve yaptığım için süslemedim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…