14 Şubat 2018

Saçaklı Patates Köftesi

 Et yemeklerinin yanında farklı bir şey olsun, tabağa biraz hareket gelsin, canlansın derseniz bu tarifi denemelisiniz, biz lezzetini de beğendik, bir gün bekleyip de yumuşayınca ben daha da çok sevdim, mümkün olan her şeye yoğurt koyma gibi bir huyum vardır dolayısıyla yoğurtla yedim ve daha daha çok sevdim, kısaca biraz uğraştırsa da deneyin derim...
 Saçaklı Patates Köftesi,

Malzemeler
-4 adet rendelenmiş patates
-3 adet yumurta
-100 gr kadar beyaz peynir (ezilmiş)
-4 sap taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-Karabiber, pul biber, tuz
-4-5 yemek kaşığı un (mücver kıvamında olacak unu ona göre ayarlayabilirsiniz)
-Kızartmak için sıvıyağ
 Yapılışı;
-Soğan ve maydanozu ufak doğrayın
-Peyniri, yumurtaları ve baharatları ekleyin
-Diğer tarafta patatesleri rendeleyin ve suyunu elinizle sıkarak karışıma ekleyin, önceden rendeleyip bekletmeyin kararır
-En son unu azar azar ekleyerek karıştırın kıvamı istediğiniz gibi olunca tamamdır
-Isınan yağa kaşıkla köfteleri dökün ve üzerlerine kaşığın tersiyle hafif bastırın
-Önlü arkalı kızartıp havlu kağıt yaydığınız tabağa alın, ister sıcak ister soğuk servis edin, dışı çıtır içi yumuşacık, afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yoğurtlu Enginar Salatası